DA LI JE LIGA REGULARNA?: Izvršni odbor Superlige nam daje odgovor na to pitanje

Tek u poslednjem kolu bilo je detalja koji su pokvarili sliku o polusezoni – kaže generalni sekretar Zajednice Superlige Darko Ramovš.

IZVRŠNI odbor Superlige Srbije, koji je zasedao pre dva dana na Terazijama 3 je, između ostalog, ocenio da je dosadašnji deo sezone – regularan. Ako to kažu ljudi koji su zaduženi da vode elitno fudbalsko takmičenje, onda bi, možda, i moralo da im se veruje. Međutim, „glas naroda“, a on je, valjda, i dalje najmerodavniji i u fudbalu, iz kola u kolo je znao da kaže i nešto drugačije.

– Liga ne može biti donekle regularna ili neregularna. Stvar je tu jasna. To se ne meri u procentima. Ili je nešto regularno, ili je neregularno. Mi smo procenili da je dosadašnji deo sezone regularan, i da je tek u poslednjem kolu bilo detalja koji su pokvarili sliku o polusezoni – kaže generalni sekretar Zajednice Superlige Darko Ramovš.

Dakle, dva detalja su pokvarila navodno idiličnu sliku o jeseni u Superligi…

– To je incident sa konferencije za medije u Kruševcu, kada je trener niškog Radničkog Nenad Lalatović bio u centru pažnje verbalnog duela sa predstavnicima domaćeg kluba. A drugi detalj je meč Partizan – Mačva, posle kojeg su se crno-beli žalili na neregularne uslove i tražili da se utakmica ponovi. Nažalost, to su dve stvari koje su bacile senku na poslednje jesenje kolo – kaže Ramovš.