DA LI STE ZNALI: Nekad ZAMENIK Karija danas VATRENI navijač Zvezde!

Amerikanac dao zanimljiv intervju za ruske medije

Možda je bilo boljih igrača, možda je bilo i većih imena, ali teško da ijedan stranac u srcima navijača Crvene zvezde ima posebno mesto u srcu kao Čarls Dženkins.

U svoje dve epizode na Malom Kalemegdanu osvojio je sve što se osvojiti moglo. Naravno, izuzev Evrolige. Upisao je dve triple krune, kao i još jedan pehar u Kupu Radivoja Koraća, bio je MVP finala Jadranske lige 2017. godine i član najbolje petorke istog takmičenja. U međuvremenu je dobio i srpski pasoš.

Nikada Dženkins nije krio svoju privrženost Crvenoj zvezdi, čak i kada nije bio u klubu, a tako je i sada kada za hleb zarađuje kao igrač Himkija. O tome je posvedočio u razgovoru za ruske medije, gde je pričao o svojoj ljubavi prema klubu i koliko pomno prati dešavanja.
”Gotovo da ne propuštam nijednu utakmicu, gledam svaki put kad uhvatim slobodno vreme. Crvena zvezda mi je omiljeni klub u Evropi i jedan sam od najvećih navijača Crvene zvezde. U klubu i dalje imam mnogo prijatelja”, kaže Dženkins.

Momak iz Bruklina bio je upitan i da li je razmišljao o tome da li je možda razmišljao o tome da li je razmišljao o selidbi u Srbiji po završetku karijere?
”Ne, ipak mi je cela porodica u SAD. Ali, kada bi na svetu postojalo mesto gde bi moja porodica i prijatelji iz Srbije mogli da žive blizu, bio bih najsrećniji čovek”.

Poznato je da je Čarls Dženkins karijeru započeo u Golden Stejtu, gde su mu saigrači bili Stef Kari i Klej Tompson. Ipak, malo ko zna da je Dženkins bio Karijeva zamena u svojoj debitantaskoj sezoni u NBA.
”Sada ni ne razmišljam o tome, ali drago miej što je Stef uspeo da izraste u ovako velikog i moćnog igrača. Posebno nakon svih povreda koje su ga snašle”.

Kaže da je zvezda tima iz njegove prve godine u najjačoj košarkaškoj ligi bio Monta Elis, da se često čuje sa Dorelom Rajtom, sa kojim je takođe delio dobro i zlo u Golden Stejtu, da su mu najbolji prijatelji tokom svog vremena u klubu bili Klej Tompson i Džeremi Tajler, kao i da mu je najteže bilo da igra protiv Ejverija Bredlija. Iako je najveći deo NBA karijere proveo u Voriorsima (kratko bio član Filadelfije), klub iz Ouklenda mu nije omiljeni.
”Podržavam sve ono lepo i zanimljivo u košarci. Nemam omiljeni tim, pratim igrače dosta – mog prijatelja Kembu Vokera, Tobijasa Harisa, Kleja Tompsona…”

Priznaje da su njegovi bivši saigrači promenili košarku.
”Stef i Kari – definitivno. Sada svi pokušavaju da ih imitiraju i pucaju s distance. Čak i u NBA 2k igrici možete da kreirate igrače koji je čist šuter, što je upravo njihovo glavno oružje. Ne mislim da je to loše, naprotiv. Oni su promenili košarku u pozitivnom smislu, unapredili su je i sada više nije potrebno da imate ludački snažne igrače da biste mogli da igrate”.

Zbog toga je i upitan – da li je pristalica moderne košarke ili stare škole?
”Odgovoriću to tako da nikoga ne uvredim. Osećam se dobro u modernoj košarci, jer verujem da stalno napreduje, ali se mnogo lepo osećam kada gledam košarku koja se igrala pre dvadeset-trideset godina…”

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!