DUŠKO OŠTRO: Kritike i za SADAŠNJEG ŠEFA Partizana!

Bivši trener Partizana pričao o aktuelnim temama

Utakmice košarkaške reprezentacije Srbije u Beogradu ne mogu da prođu bez Duška Vujoševića.

Bivši trener Partizana ispratio je izabranike Saleta Đorđevića i u duelu sa Grcima, podržao njihov napor ka Mundobasketu, ponovo izašao u susret novinarima na aktuelne teme, pre svega o svom zdravlju, a onda i nezbežnom odnosu prema radu u KK Partizan, ali i u KK Crvena zvezda.

– Moguće da pobeda Budućnost protiv CSKA bude odlučujuća kad se menja sezona i kad jedna vojska koja je bila u poluraspadu postaje tim i pobednička vojska – počeo je Vujošević na temu ABA lige, pa dodao:

– Ne bih da ocenjujem Zvezdu jer nisam dobronameran, a što se tiče Partizana neke stvari su postavljene na mesto, ali najviše novih igrača treba da se proizvedu posle svakog treninga. Da svako posle treninga bude bolji nego kad je treninga počeo. Trinkijeri, koga cenim kao trenera i želim mu sve najbolje, mora da shvati da je ovde sistem ne da se neprestano dovode igrači, nego da novi tim nastaje u sistemu treninga.

Imao je Vujošević šta da zameri „ratu“ na relaciji Evroliga-FIBA, zbog koje trpe svi, najviše reprezentacije.

– Kad se ocenjuje mora da se kaže da nije dobro. Najveći broj reprezentativaca ne može da se odazove, pa su čak i ovi klubovi koji ne igraju ni NBA ni Evroligu nalaze metod igračima da otkažu. Možda bi trebalo da budu kažnjeni klubovi ako se igrači nisu odazvali. I termini treba da se prilagode da mogu da učestvuju i igrači iz Evrolige. Svi povećavaju broj utakmica i EL, i ABA i FIBA, ponašaju se kao da ih interesuje samo njihov segment i košarka pati.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!