GENERALKA: Pale se „MOTORI“ za PSG!!

Do okršaja sa Svecima ostalo još šest dana, ali crveno-bele do tada očekuju dva superligaška meča, prvi već danas u Subotici

Mnogo istorijskih mečeva odigrala je Crvena zvezda ove jeseni, a jedan takav na programu je i danas protiv Spartaka iz Subotice u okviru 19. kola Superlige (16.00). Srpski šampion i tim koji je trijumfom nad Voždovcem overio titulu biće prvi gost na renoviranom Gradskom stadionu. Dakle, Golubovi će premijerno u ovoj takmičarskoj godini biti istinski domaćini, pošto su do sada bili podstanari u Kuli.

Očekuje se teren ravan kao bilijarski sto, što nije bio slučaj prethodnih godina u Subotici. Sigurno će domaći biti silno motivisani da prvi meč na „ušminkanom“ stadionu bude upamćen i po Spartakovom dobrom rezultatu.

Crveno-beli su u komfornoj zoni, imaju veliku bodovnu prednost u odnosu na Radnički iz Niša (devet) i Partizan (13 bodova). Ipak, sigurni smo da Vladan Milojević želi da kvalitetno pripremi ekipu za duel protiv PSŽ-a. Trener crveno-belih počeo je posle povreda da koristi Pavkova, Čaušića, Boaćija i Dušana Jovančića, Filip Stojković je počeo da trenira, baš kao i Branko Jovičić, ali je realnije da poslednja dvojica budu u ozbiljnoj kombinaciji tek za vikend i meč sa Napretkom.

„Očekuje nas duel na novom terenu, protiv izvrsne ekipe koja ima jasan identitet. Neće biti lako, Spartak je beležio sjajne rezultate u Evropi početkom sezone, a iz ličnog primera svesni smo koliko je zahtevno boriti se na tri fronta. Povrede su ih omele u velikoj meri, ali je jasno da poseduju kvalitet. Gospodin Rogan implementirao je svoj stil igre, pa Subotičane krasi agresivan, ofanzivan fudbal. Očekujem sjajnu atmosferu na severu Vojvodine i pozivam zvezdaše da nas podrže u što većem broju“, rekao je strateg šampiona Srbije.

Spartak je očajno startovao ove sezone i dalje su daleko od zone plej-ofa, ali… Golubovi su stabilizovali formu u poslednje vreme. Na prethodnih šest susreta imaju pet remija i jedan trijumf. Crvena zvezda je u seriji od pet pobeda nad Golubovima.

„Zvezda je u izuzetnoj formi, igra fantastično i na domaćoj sceni i u Evropi.Treba im odati priznanje, posebno za ono što čine na međuarodnoj sceni. Nama je čast što igramo protiv takve ekipe, ali ovog trenutka sve to moramo da stavimo u drugi plan.

Bodovi su nam preko potrebni. Bez obzira na to protiv koga igramo, mi moramo da damo svoj maksimum i pokušamo da ostvarimo dobar rezultat. Tako ćemo se ponašati i u sredu na utakmici, jer bodovni saldo koji trenutno imamo nije zadovoljavajuć“, rekao je kapiten Subotičana Vladimir Torbica.

U prvom delu sezone na Marakani bilo je 3:0. Računajući sedam prethodnih međusobnih susreta Subotičani su samo dva puta zatresli mrežu crveno-belih. Jasno je da je Zvezda favorit, ali ne treba očekivati lagan posao crveno-belih.

Pravdu na Gradskom stadionu deliće evropska trojka, Danilo Grujić kao glavni arbitar, i pomoćnici Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!