GOTOVO JE: On DOLAZI u Srbiju!

Portugalci rival Orlova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Posle uspeha u Ligi nacija gde je izboreno prvo mesto u grupi i plasman u viši rang, srpske fudbalere čeka novi izazov. Od marta kreću kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a protivnici “Orlova” biće Portugalija, Ukrajina, Litvanija i Luksemburg.

Portugalci su u Ligi nacija igrali bez prve zvezde Kristijana Ronalda. Ipak, to evropskom šampionu nije smetalo da osvoji prvo mesto u grupi i plasira se na završni turnir u junu sledeće godine. Mnogi se pitaju hoće li as Juventusa ponovo da obuče dres Portugalije. Te dileme je otklonio Predrag Jokanović, trener portugalskog Nasionala i Ronaldov prijatelj.

 

– Odmah da vam otkrijem, Ronaldo se sigurno vraća u selekciju Portugalije, i to protiv Srbije. Njegov izostanak iz Lige nacija nije neko potcenjivanje ili nesporazum, već je on želeo da se posle odlaska iz Reala što bolje navikne na Juventus. Takođe, selektor Fernando Santoš je želeo da proveri mlade snage. I to je sve leglo, Portugalija je završila prva grupi, a Kristijano igra odlično u Seriji A. Nema sumnje Ronaldo će biti udarna pesnica Portugalije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo – rekao je Jokanović za Blic.

Upravo ove dve reprezentacije igraju u prvom kolu u Portugaliji 25. marta.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!