GROBARIMA SE ISPUNILA ŽELJA: Oni ODLAZE!

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev dao je duži intervju za TV Partizan u kom je govorio o planovima za budućnost, ali i onome što se događalo.

Godinu za nama, pogotovo drugih šest meseci, navijači Partizana neće pamtiti po dobrom. Crno-beli nisu uspeli da se izbore za Evropu, a prvi deo prvenstva Srbije završili su na trećem mestu. Ipak, Ivica Iliev ne smatra da je ova poluseznona bila toliko loša.

– Iskreno, doživeli smo poraz u prvom kolu Superlige Srbije i potom od Bešiktaša. Mislim da smo imali dobru polusezonu. Ipak, kako je rekao sam predsednik FS Srbije Slaviša Kokeza pričajući o Mondijalu, nismo se mi pitali. Bilo je tu i drugih. Najbolji primer je utakmica sa Mačvom, svi su mogli da odlože svoje utakmice, samo mi ne. Radili su dvostruki aršini – rekao je Ivica Iliev.

Deo krivice Ivica je prebacio i na rukovodstvo kluba, evo o čemu se radi.

– I mi smo u klubu krivi što se neke stvari tako dešavaju. Tek sada se vidi koliki smo uspeh napravili prošle sezone kada smo prezimeli u Evropi, a tada je dobar deo javnosti to ocenjivao kao nešto mizerno. Kada smo izbacili Jang Bojs, to se komentarisalo sa podsmehom, a samo godinu dana kasnije taj isti tim je od Mančester junajteda izgubio 1:0 na „Old Trafordu“ i pobedio Juventus. Sve nam se to vraća… U trenucima kada smo napravili velike stvari, osvojili duplu krunu, prezimeli u Evropi, osvojili kup, počeli smo da urušavamo sistem, sami smo poželeli da nestanemo. Ovo nam je opomena – iskren je bio Iliev.

Govorio je sportski direktor Partizana i o zimskom prelaznom roku, mogućim pojačanjima, ali i odlascima.

– Pre svega nam je želja u januaru da izbacimo nekoliko igrača iz naše škole. Takođe, dovešćemo pojačanja koja imaju dugačije karakteristike, koji će nam doneti stabilnost i karakter. Oni će pomoći našim biserima da lakše isplivaju. Odlazak igrača diktira tržište. Mogu da odu oni koji su nezadovoljni svojim statusom. Takođe i oni koji mogu da nam pomognu oko jačanja budžeta, ali da imamo zamene za njih. Ne može da ide recimo Rikardo, iako bismo za njega dobili najviše novca – zaključio je Iliev.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!