KAKVA ČAST: Zvezda RAME UZ RAME sa Realom!

Izabranici Vladana MIlojevića mogu da se pohvale visokom stopom fer-pleja

Osim što su igrali grupnu fazu Lige šampiona i 2018. godinu završpili bez poraza, fudbaleri Crvene zvezde mogu da se pohvale i impresivnim fer-plej brojkama tokom ove polusezone koja je iza nas.

Naime, Zvezda je jedan od četiri kluba u Evropi koji nema crveni karton gledajući sva takmičenja. Osim njih, tu su Real, Porto i PSV. S tim da Zvezda od navedenih klubova ima najmanje žutih kartona.

Kad se uzme prosek svih kartona po meču, tim iz Ljutice Bogdana je u samom vrhu evropskih ekipa, a ispred su samo igrači Mančester Sitija (1,12 kartona po meču), Liverpula (1,32) i Borusije Dortmund (1,39).

Što se tiče Super lige, crveno-beli su zaradili 23 javne opomene, čak 12 manje od prvog pratioca Vojvodine. U proseku, na domaćoj pozornici igrači Zvezde dobiju nešto više od jednog žutog kartona po meču, a jednako impresivni su podaci kad se superligaškim dodaju brojke iz grupne faze Lige šampiona.

– Fer-plej karakteristika je skoro jednako važna kao i lepota fudbala, a izrazito je zadovoljstvo biti u prilici u kakvoj su zvezdaši i pohvaliti se činjenicom da je naš tim u samom vrhu evropskog fudbala po pitanju korektnosti i ponašanja na fudbalskom bojištu – poručuju iz Zvezde.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!