KLOP POLUDEO NA KONFERENCIJI: Neverovatno je ŠTA je razlog

Jirgen Klop ne dozvoljava euforiju na Enfildu, iako je ekipa prva u Premijer ligi.

Mnogo puta su se Redsi opekli kada su se ponadali tituli u poslednje dve decenije, Klop je rešen da prekine prokletstvo, ali ne želi da se podgreva atmosfera prerano.

Smatra da je prerano govoriti o peharu, a ekipa sa četiri boda prednosti u odnosu na Siti ulazi u meč sa Njukaslom na Boksing dej.

– Čuo sam nekoliko puta da ako si prvi na Božić, osvajaš, tako je bilo u poslednjih deset godina. To su sve sr…a! Šta je to? Šta znači u ovom vremenu? Nije zanimljivo to slušati. Dođe mi da bacim mikrofon, ne možemo sada pričati o maju – rekao je Klop.

– Ne gledamo tabelu kad ustanemo ujutru, nisam očekivao da Siti izgubi od Palasa. Kada su izgubili sa 3:2, svi prijatelji su mi slali poruke, neverovatno, vau, bal, bla, bla… Imamo još 20 mečeva, sportista sam od pete godine, trkao sam se kao atletičar. Ako posle 300 metara mislite da ste pobedili, grdno se varate – rekao je Klop.

Inače, u osam od poslednjih 10 sezona, lider Božića je bio šampion. Samo Liverpul 2008. i 2013. nije uspeo da nastavi taj trend, jer su Junajted i Siti preuzeli tron.