KOMPLETNI NA PARIŽANE: Sjajni vezista NOVA „KIČMA“ tima!

Sastav Vladana Milojevića bi protiv Pari Sen Žermena mogao da ima značajno drugačiji izgled u odnosu na meč sa Napolijem

Ako je od nekog ovosezonskog pojačanja zvezdaška javnost imala velika očekivanja onda je to Lorenco Ebisilio. Ipak, bivši igrač APOEL-a, letos je potpuno nespreman uleteo je žestok ritam Crvene zvezde, pa mu je bilo potrebno gotovo četiri meseca adaptacije i kontinuiranog rada da dođe do nivoa u kojem je sposoban da napravi razliku na terenu.

Srpski šampion će u utakmici sa Pari Sen Žermenom biti lišen pomoći suspendovanog Nenada Krstičića, a vezni red u odnosu na meč sa Napolijem, izvesno pretrpeti ozbiljne izmene. Ukoliko ne bude nekih novih komplikacija sa povredama u tandem na sredini terena bi trebalo da čine Dušan Jovančić i Branko Jovičić, a ispred njih bi upravo mogao da se nađe Ebisilio, koji je već pokazao da je u stanju da, pored kreativnih poteza u vezi i pretnji protivničkom golu, pruži značajan doprinos i u defanzivi. To bi značilo da bi se Marko Marin preselio na levi bok, a jedini koji bi u tom slučaju ostano na svom mestu bio bi neprikosnoveni Mohamed El Fardu Ben.

Ebisilio je protiv Voždovca delovao više nego ozbiljno. Bio je smiren, izuzetno čvrst na lopti i spreman da u svakom trenutku zapreti protivničkom golu, što šutem sa distance, što nekim lukavim dodavanjem u prostoru. Pogodak glavom došao je kao nagrada za nadahnuto otvaranje utakmice.

Pored toga, izdanak Ajaksove fudbalske škole zajedno sa Dušanom Jovančićem bio je zaslužan za potpunu promenu dešavanja na terenu u utakmici sa Napolijem na San Paolu, pa bi ovaj tandem mogao da bude glavna okosnica ekipe Vladana Milojevića u okršaju sa pariskim zvezdama.
„Uvek je lepo zatresti mrežu, svaki pogodak utiče na porast samopouzdanja. Ne pamtim kad sam poslednji put postigao gol glavom, ali bitno je da se igrač snađe u situaciji. U veoma zahtevnom smo periodu, brojni igrači imaju problema sa povrerama, nismo kompletni, ali i dalje obavljamo odličan posao.
Nastavili smo sa pobedama, moglo je da bude i 4:0 ili 5:0. Bez nepoštovanja protivnika, mogli smo i ubedljivije da slavimo, a ne da završimo u 33. minutu. Ipak, važno je da smo napravili novi korak i uvećali razliku u odnosu na večitog rivala“, rekao je Holanđanin nakon sinoćnog slavlja nad Zmajevima.

Ipak, do utakmice sa Pari Sen Žermenom ostala su još dva prvenstvena kola, kada će se mnogo toga iskristalisati u Zvezdinom timu, a Vladan Milojević imati daleko jasniju situaciju po pitanju spremnosti igrača, ali i povreda, koje su ozbiljno remetile pripremu mečeva u proteklih mesec dana.

„Dobro je kad igrači ne izgledaju umorno. Možda je igra mogla da bude još malo brža, napravili smo nekoliko sitnih grešaka u drugom poluvremenu, ali sam srećan zbog tri boda i nastavka dobrih rezultata koje beležimo. Najvažnije je da izbegnemo povrede jer se već suočavamo sa kadrovskim problemima. Već u sredu očekuje nas gostovanje Spartaku i neophodno je da se što bolje spremimo za utakmicu u Subotici“, dodao je Ebisilio.

Navijače Crvene zvezde je sasvim sigurno obradovao i povratak Milana Pavkova, koji će i odbrani Pari Sen Žermena pokušati da napravi probleme slične onima koje je priredio defanzivcima Liverpula. Važnu promenu predstavljaće i povratak u Filipa Stojkovića na desni odbranbeni bok, što bi trebalo da bude jedina izmena u poslednjoj liniji tima srpskog šampiona, s obzirom da je u ovom trenutku teško očekivati da će kapiten Vujadin Savić biti potpuno spreman za meč koji je na programu za samo osam dana.

Crvena zvezda u sredu gostuje Spartaku, dok će meč sa Napretkom na stadionu Rajko Mitić u nedelju predstavljati uvertiru za još jedan spektakl u Ligi šampiona.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!