KRAJ: Junajted OTPUSTIO Murinja!

Klub pre par minuta objavio, evo i šta će se dalje desiti…

Pre nekoliko minuta Žoze Murinjo je završio svoju odiseju u Junajtedu. U kratkom saopštenju, klub je obavestio javnost da Portugalac više nije trener.

Do kraja sezone klub će voditi privremeni menadžer, pretpostavlja se da će to biti Majkl Kerik, iako to nije još saopšteno.

Spekulisalo se da će mu biti pružena još jedna šansa u naredna četiri meča, ali je Junajted prelomio, žele novi početak i da probaju ono što se spasti može.

Svlačionica je bila protiv Murinja, to se zna, klub se bojao da će igrači poput Marsijala i De Hee tražiti da odu, da neće prihvatiti nove ugovore, a i situacija sa Pogbom je takođe veoma simptomatična, mada je on izgleda u ratu sa svima.

Murinjo se žalio da mu nisu doveli igrače koje je želeo, klub je, kako kaže Geri Nevil neiskusno produžio ugovor na 18 meseci i sebe doveo u tešku poziciju.

Za ovaj otkaz, Murinju će morati da isplate oko 30 miliona evra, 24 za preostali deo ugovora i plus odštetu jer je dobio otkaz pre ispadanja iz Lige šampiona.

Sve strukture u klubu su u poslednje vreme bile protiv njega, ostao je bez saveznika, a priča se da vlasnici razmišljaju o prodaji. Ipak, situacija je bila neizdrživa pa je klub napravio logičan potez.

Pominjana su imena Poketina i Zidana, kao i Kontea, ali jasno je, niko neće preuzeti ovakvu ekipu u sred sezone i bez pojačanja, kada nade za četvrto mesto nema, a i teško je očekivati da Junajted potraje u Ligi šampiona.

Sledi tiho proleće, eventualno zbijanje redova, a onda sve od nule, po četvrti put od kada je otišao Ser Aleks Ferguson.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!