KRUNA KARIJERE: Jokić na OL STARU

NBA liga je objavila da je izbor igrača za ol-star meč u Šarlotu zvanično otvoren, a Nikola Jokić će i ove godine imati šansu da zaigra prvi put.

Postoji nekoliko opcija za glasanje – tražeći putem Gugla, preko Gugl asistenta, zvanične NBA aplikacije ili na sajtu lige (nba.com/vote).

Jokić ima najveću šansu od srpskih igrača da se nađe u elitnom društvu, pošto je lider Denvera, trenutno najbolje ekipe Zapada.

Može se glasati svaka 24 sata po jednom i mogu da se biraju dva beka i tri visoka igrača iz svake od konferencija kada se biraju starteri.

Jokić je u Denveru ove sezone povećao broj asistencija na 7,3 po utakmici uz jednu i po ukradenu loptu, dok su mu broj poena i skokova (18,2 i 10) slični kao i prošle sezone.

Međutim, u decembru na devet utakmica ima 22,5 poena, 11,1 skok i 7,4 asistencije u proseku.

Pojedinim danima glasovi navijača će se računati duplo (3, 4, 10, 11. i 21. januar) na svim platformama, dok će glasovi navijača nositi 50 odsto važnosti, a glasovi medija i košarkaša po 25 odsto.

Glasanje traje do 21. januara, a rezultati će biti objavljeni tri dana kasnije. Istok i Zapad će imati po jednog kapitena koji će birati postave od izglasanih igrača.

Podsećamo, od srpskih igrača, tu su još Boban Marjanović i Miloš Teodosić u taboru Klipersa, za Kingse igraju Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

Ol-star utakmica se igra u Šarlotu, u Spektrum centru u nedelju 17. februara.