LEGENDA: Saša Ilić i Partizan i DALJE!?

Legendarni kapiten Partizana iz godine u godinu odlaže odlazak u “penziju“, potvrđujući da još ima šta da pokaže na terenu. Da li se nešto promenilo ove sezone?

Debitovao je za Partizan oktobra 1996, kao tinejdžer, a danas, 22 godine kasnije, i dalje nosi crno-beli dres u kojem je proveo najlepše trenutke u karijeri, sa stažom kakav će teško moći bilo ko da ponovi.

Legendarni Sale je samo period od 2005. do 2010. godine proveo u inostranstvu, gde je najveći trag ostavio u Galatasaraju, a posle povratka u Humsku pre više od osam godina, nigde nije odlazio iz svog Partizana.

Tokom blistave karijere odigrao je preko 800 mečeva za crno-bele, osvajao brojne trofeje, igrao u Ligi šampiona, Ligi Evrope…

Iako je već duboko zašao u pozne fudbalske godine, Ilić je u proteklih par sezona impresionirao svojom fizičkim spremnošću, što su i njegovi saigrači često isticali, uz vrhunske fudbalske kvalitete koji i dalje dolaze do izražaja.

Krajem proleća bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje Kupa Srbije, postigavši gol odluke u dramatičnom polufinalu protiv Čukaričkog u Humskoj.

Proteklih godina navijači Partizana naivkli su da Ilić ulazi kada je teško, kada je crno-belima potreban preokret na terenu i on ga je često i donosio svom timu.

Ali, ove jeseni to nije bilo tako. Ilić je odigrao samo pet utakmica od početka tekuće sezone – tri u Superligi, po jednu u kvalifikacijama za Ligu Evrope i Kupu Srbije.

U prvenstvenim mečevima nismo ga videli još od početka avgusta i remija sa ekipom Mladosti u Humskoj (0-0), pa su ga se mnogi i uželeli na terenu.

Ugovorom je vezan do kraja sezone, a zimske pripreme trebalo bi da daju odgovor na pitanje da li će Sale i na proleće pomagati mlađim saigračima, ili je vreme da se priprema za neku drugu ulogu u Partizanu.

Krajem ove godine, 30. decembra, napuniće 41 godinu…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!