LUDILO U GRUPI C: Remi u Beogradu dovodi do ŠOKANTNOG ishoda!

U nekim grupama neće se znati konačan raspored do poslednjeg sudijskog zvižduka, a svakako je najuzudljivija završnica u grupi C gde postoji nekoliko kombinacija

Ove nedelje igraju se poslednji mečevi grupne faze ovosezonske Lige šampiona, a od osam grupa, u tri će „sve prštati“ jer još nije poznato ko će u osminu finala, ko u Ligu Evrope, a ko neće dočekati evropsko proleće.

Ono što je sigurno, grupa C u kojoj je, pored Liverpula, Napolija, PSŽ-a, i Crvena zvezda, je najneizvesnija. A pred večerašnje duele situacija je jasna – crveno belima je potrebna pobeda nad PSŽ-om, kao i trijumf Napolija nad Liverpulom za treće mesto koje vodi u Ligu Evrope, dok se ostali bore za prva dva mesta koja vode u osminu finala najelitnijeg evropskog takmičenja.

PSŽ-u je potrebna pobeda da bi bio siguran za plasman u nokaut fazu, Napoliju je dovoljan remi da obezbedi plasman dalje, dok je Liverpul siguran za nokaut fazu ukoliko pobedi sa 1:0 ili sa bar dva gola razlike, ukoliko Napoli postigne gol.

Bukvalno je sve moguće, naročito jer nije isključeno da prva tri tima imaju po 9 bodova, pa će u tom slučaju „viša matematika“, morati da da konačan raspored.

Ukoliko Liverpul pobedi Napoli, a na Marakani Zvezda i PSŽ odigraju remi, sve će zavisiti od postignutih golova na Enfildu, jer se pravi krug od tri ekipe. U toj situaciji Liverpul najbolje stoji, jer iz tih duela ima 6 bodova i bio bi prvi na tabeli, dok bi o drugom mestu odlučivao međusobni skor, ukupna gol razlika PSŽ-a i Napolija u ovom „trouglu“ i golovi u gostima između PSŽ-a i Napolija u ovom „trouglu“, jer im je međusobni skor isti (1:1 i 2:2).

PSŽ trenutno tu bolje stoji, jer je dao tri gola na gostovanjima (dva protiv Liverpula i jedan protiv Napolija, dok Napoli ima dva iz duela sa PSŽ-om). Ali, bolje stoji samo pre utakmice, jer Napoli ima 90 minuta na Enfildu da poboljša učinak na gostovanjima.

Totalna ludnica mogla bi da bude ukoliko Liverpul pobedi sa 4:3, jer bi u tom slučaju Napoli i PSŽ imali izjednačenu gol razliku u trouglu (7:7). Tada bi se računalo ko je dao veći broj golova u gostima u ovom „trouglu“, a tu bi u toj situaciji dalje prošao Napoli, a ispao bi PSŽ.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!