MARKO MARIN O ODLASKU: Čeka ga BUNDESLIGA!

Jer lepo mu je i u Crvenoj zvezdi, a i otac je srećan…

Od “nemačkog Mesija” do “euro-skakavca”. Tako otprilike nemački mediji započinju tekst u kome prenose intervju Marka Marina za agenciju SID i ponovo pokreću pitanje o eventualnom povratku nekadašnjeg reprezentativca u bundesligaški fudbal. Marin se vodi onom starom nikad ne reci nikad, ali ističe i da trenutno ne razmišlja o tome, jer je fokusiran na Crvenu zvezdu.
“Ako se nešto interesantno pojavi, ako procenim da jedan-drugome odgovaramo, onda naravno, zašto da ne? Bundesliga je atraktivna liga, pratim je i dalje. Ali ne mogu da kažem da mi je to apsolutni cilj”, odgovara Marin.

Ima i razloga za takvo razmišljanje. Crveno-beli su na dobrom putu da odbrane titulu u Srbiji, napravili su istorijski uspeh plasmanom u Ligu šampiona… A i Marin senior je ove jeseni srećan čovek. Nije tajna da je Markov otac osvedočeni navijač Crvene zvezde.
“Za njega je ovo vrhunac, posebno zato što sam član generacije koja je izborila premijerno učešće Zvzede u Ligi šampiona”, smeje se Marin.

Nije mu baš toliko smešno kada Nemci krenu da analiziraju da li je Marin mogao da ostvari i veću karijeru da nije 2012. napustio Verder zbog Čelsija i sve skupa promenio devet klubova u osam zemalja. Momak koga su dugo proglašavali za najveću nadu nemačkog fudbala jedno je vreme bio zaboravljen u zemlji koja ga je usvojila. Ne priznaju mu mnogo ni pehare u Ligi Evrope sa Čelsijem, a potom i Seviljom, jer Marin tada nije bio u grupi neporecivih lidera engleskog, pa španskog kluba.

Ipak, on sam na odlazak u inostranstvo i česte selidbe ne gleda sa tako negativnim uziskom. Pa na pitanje da li je rana selidba iz Nemačke bila greška odgovara odrečno.
“Ne mogu to da kažem kad sam sa ovih 29 godina svašta iskusio. Bilo je mnogo promena, igrao sam u mnogim ligama, uglavnom za vrhunske klubove i mislim da sam, osim u Fjorentini i Anderlehtu, sve skupa bio uspešan, pa ne ne vidim to kao grešku”.

Crvena zvezda svakako nije bila greška. Naprotiv.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!