MILJENIK DELIJA: Ide da rešeta „ROVITOG“ Fenerbahčea!

Nekadašnji napadač Crvene zvezde, koji pruža dobre partije u dresu turskog drugoligaša Giresuna, ide na noge ranjenom lavu iz Istanbula u okviru 1/16 finala kupa
Fenerbahče drma kriza kakva se ne pamti. I samo zahvaljujući identičnoj situaciji u kojoj se nalaze klubovi ispod njega nije poslednji u Turskoj.

Promena trenera (umesto Filipa Kokua stigao Ervin Kuman) jeste donela kakav-takav pomak u igri, ali su rezultati i dalje ispod očekivanih, pa se Kanarinci posle remija sa Kasimpašom (2:2), najprijatnijim iznenađenjem Superliga, nalaze na 15. mestu u prvenstvu!

Ne sumnjamo da će osvajač 19 titula izboriti opstanak u najjačem rangu, međutim, pitanje je da li će u preostalih 20 mečeva uspeti da se popne do pozicije koja garantuje Evropu.

Postoji, doduše, i alternativni put, a to je kup, gde će Fener u okviru 1/16 finala odigrati dvomeč sa drugoligašem Giresunom (18.30), koji je na minule četiri utakmice izgubio tri puta, mada je i taj jedan trijumf ostvaren protiv nejakog Karabuka.

Ono što raduje trenera Metina Dijadina, inače bivšeg fudbalera Fenerbahčea (1998 – 2000), jeste forma Abiole Daude. Nekadašnji napadač Crvene zvezde vratio se posle lakše povrede i dva propuštena meča na teren postigavši četiri gola na tri utakmice, nakon čega je izbio na drugo mesto liste strelaca u Drugoj ligi Turske sa osam golova, tri manje od Portugalca Marka Paišaa.

Fener i Giresun sastali su se u kupu i prošle sezone, kada je su igrači u žuto-crnoj opremi dobili oba dvoboja rezultatom 2:1. Pre toga, 2016. godine Fener je takođe slavio u oba susret u najmasovnijem takmičenju, nešto ubedljivije 0:2, pa 6:1.

Koliko god bio loš i u kakvom god sastavu izađe na teren, Fenerbahče protiv timova poput Giresuna zaista ne bi smeo sebi da dozvoli još jednu blamažu. Kec se, ako nas pitate, ne dovodi u pitanje. Verovatno i uz dosta golova, budući da će istanbulski velikan na nekome morati da iskali akumulirani bes…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!