NAKON OVOGA: Partizan SIGURNO NAPUŠTA Superligu!

Početak predstojeće nedelje mogao bi da bude izuzetno buran jer se očekuju odluke i sastanci povodom sporne utakmice između Partizana i Mačve.

Manje od deset dana ostalo je do kraja 2018. godine, a više od sedam je prošlo od prve utakmice 21. kola Super lige Srbije koja je izazvala veliku buru u sportskoj javnosti.

Predstavnici FK Partizan još uvek se ne mire sa činjenicom da je utakmica sa Mačvom odigrana u regularnim uslovima i da više ništa ne može da se uradi povodom onoga što se dogodilo.

Direktor Super lige Vladimir Bulatović još uvek nije registrovao utakmicu između Partizana i Mačve, očekuje se da to učini nakon sutrašnje odluke o žalbi crno-belih koja će, po svoj prilici, biti odbijena.

Za utorak je zakazan sastanak Izvršnog odbora Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije kojoj će prisustvovati i čelnici Partizana, a uoči najavljenih dešavanja ponovo se oglasio predsednik Zajednice Dragomir Lazović koji je prethodnih dana takođe bio na udaru crno-belih.

„Diže se tenzija i od mene prave krivca kao da sam im ja najodgovorniji za igru na utakmici sa Mačvom. Moji odnosi sa Partizanom i njegovom upravom su već dve decenije puni poštovanja. S druge strane, gospodin Vladimir Vuletić je šteta za Partizan. Nijednom izjavom nisam uvredio ni Partizan kao klub, niti sam nešto napamet govorio“, kaže Lazović za „Kurir“.

Prvi čovek Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije ponovo je objasnio u čijoj je ingerenciji bila odluka o prekidu utakmice i time praktično ukazao čelnicima Partizana ka kome bi trebalo da usmere svoje nezadovoljstvo.

„Celoj sportskoj javnosti jasno je da je prekid utakmice zavisio od glavnog sudije, koji je kao član sudijske organizacije pod patronatom FSS, a ne Zajednice. Sve što je izrečeno na moj račun prethodnih dana govori više o autoru, a ne o meni“, dodaje Lazović.

Partizan i Mačva sastali su se 15. decembra u Beogradu, a utakmica je odigrana i završena nerešenim rezultatom bez golova uprkos jako lošim vremenskim uslovima.

Na početku utakmice donesena je odluka da se igra zbog procene da postoje minimalni uslovi za odigravanje meča, ali se vreme tokom utakmice pogoršalo i jasno je da su postijali uslovi da sudija Aleksandar Živković donese odluku o prekidu.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!