NEMA BOLJEG: Modrić POSTAO motor EKIPE!

Najbolji mogući kraj godine za Madriđane i Luku Modrića.

Kako u Ligi šampiona, tako i na Svetskom prvenstvu za klubove – Real Madrid dominira!

Posle tri uzastopne evropske titule, „kraljevski klub“ osvojio je i treću zaredom na interkontinentalnoj sceni.

Pobedom 4:1 nad Al Ainom, domaćinom turnira u Abu Dabiju, Madriđani su treći put zaredom postali svetski prvaci na klupskoj sceni.

Računajući i nekadašnji Interkontinentalni kup, Madriđanima je ovo ukupno sedmi trofej namenjen najboljem timu na svetu. Ako se gleda samo takmičenje u ovom formatu, pod nazivom Svetsko prvenstvo klubova, Real je stigao do četvrtog pehara i iza sebe ostavio najvećeg rivala, Barselonu, sa tri.

Sjajnu godinu – u kojoj je proglašen najboljim fudbalerom planete – Luka Modrić završio je golom, prvim u ovoj utakmici. Igrao se 14. minut kada je vezista Madriđana vrlo precizno šutirao u dalji ugao, posle lepog prijema i ostavljene lopte Karima Benzeme. Francuzu je to bila jubilarna stota asistencija u Realovom dresu!

Samo minut ranije, ekipa koju sa klupe vodi Zoran Mamić, rođeni brat poznatijeg Zdravka, imala je sjajnu priliku da povede preko Huseina El Šahata, koji je došao do lopte posle lošeg prijema Marsela, ali je posle dobrog driblinga, njegov šut na samo metar od gola uspeo da blokira Serhio Ramos.

Uzdasi domaćih navijača čuli su se i minut posle Modrićevog gola, pošto je pogodak Brazilca Kaija poništen zbog ofsajda. Bila je to ispravna odluka američkog sudije Marufa i njegovih pomoćnika.

U finišu prvog dela, Real je nekoliko puta mogao do drugog gola, ali se Kalid Esa istakao dobrim odbranama.

Golman Al Aina, međutim, nije imao rešenje za fantastičan „drop-kik“ Markosa Ljorentea u 60. minutu, kao i za sjajan skok i udarac glavom Serhija Ramosa posle kornera u 79.

Ubedljivih 3:0 doprinelo je da Madriđanima opadne koncentracija, što su domaći igrači iskoristili za utešni pogodak. Postigao ga je Japanac Cukasa Šiotani glavom, na centaršut iz prekida u 86. minutu.

Tu, ipak, nije bio kraj. U prvom minutu nadoknade, rezervista Jahia Nader dao je autogol za konačnih 4:1.

Ova utakmica bila je poslednja za Real Madrid u 2018. godini. Na scenu će ponovo 3. januara u prvenstvenoj utakmici protiv Viljareala u gostima.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!