NEUSTRAŠIVE SRPKINJE: Herojski PROHUJALE do sledeće faze!

Danska je bila maksimalna pre ovog meča, ali danas je naša reprezentacija dokazala da bi mogla da konkuriše za medalju.

Velika pobeda reprezentacije Srbije protiv Danske, izabranice Ljubomira Obradovića su se vratile na pobednički kolosek pobedom protiv Danske rezultatom 30:25 i tako su prenele u drugu fazu dva boda.

Nakon nešto nesigurnijeg starta naše reprezentacije, Radojević, Stojiljković i Krpež-Šlezak su napravile seriju od 3:0, Srbija je povela sa 5:2, da bi se nakon toga igralo gol za gol.

Dankinje su pretile, naše pravile greške, ali su dokazale izabranice Ljubomira Obradovića da su kvalitetnije u odnosu na današnjeg rivala koji je bio maksimalan do ovog meča.

Slađana Pop-Lazić je imala dobru seriju sredinom prvog poluvremena, a nakon njenog trećeg gola bilo je prvi put pet golova razlike, 17:12.

Ključni period igre je početak drugog poluvremena, Srbija zahvaljujući fantastičnoj Andrei Lekić, povele su naše devojke sa 22:14, bile veoma blizu druge pobede u okviru Grupe A Evropskog prvenstva.

Opuštanje se desilo na deset minuta do kraja, Sandra Toft je odlično branila i bila ključ u smanjenju rezultata, pisalo je na 8 minuta do kraja 21:26. Sve je prekinula Jelena Stojiljković, pocepala je mrežu, potom su naše devojke dobro odbranile napad Dankinja i tako su bile nadomak pobede.

Ovom pobedom naša reprezentacija je stigla do 4. boda u grupi, ali samo dva prenosi u narednu fazu, isto koliko i Švedska i Danska, ali se nalazimo u najboljoj poziciji od ove tri reprezentacije zbog gol-razlike.

Katarina Krpež-Šlezak je imala 8 golova koliko i Andrea Lekić, Stoiljković i Lavko su postigle po 4.

Naša reprezentacija će u narednoj fazi igrati protiv Rusije, Crne Gore i Francuske.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!