NEVEROVATNO: Salah SPREMAN za ODLAZAK!

Šokantne vesti stižu sa ostrva, ali ako se vratimo u prošlost, pa onda i sagledamo sadašnju situaciju, ovo nije nimalo naivna stvar…

Problem nije u Salahu, već u bezbesnosti njegove porodice. Mada je kao igrač Bazela odbijao da se pozdravi sa fudbalerima Makabija, umesto toga samo im dotaknuo ruku, a u Izraelu izbegavao da gleda bilo gde osim u teren, kako ne bi skretao pogled ka izraelskim zastavama, jedan od najboljih fudbalera sveta sebi ne bi smeo da dozvoli da deli svlačionicu sa Izraelcem.

A upravo bi to moglo da se desi.

Naime, Klop svim silama želi Moanesa Dabura, igrača Salcburga.

Napadač ima fantastičnu sezonu, ovaj 26-godišnjak je dao 20 golova u 30 mečeva, uključujući sva takmičenja. Nemac ima računicu, ne veruje Origiju i stalno povređenom Staridžu, ako bi Firmino propustio neki meč zbog povrede, „Redsi“ bi se našli u problemu.

Bari Hanter šef skautske službe Redsa je putovao u Austriju i nekoliko puta gledao Dabura, izneo niz pozitivnih utisaka o igraču.

I sve bi bilo normalno, da Dabur nije Izraelac. Tačnije, on je iz Nazareta, poreklom Arabljanin, ali igra za Izrael i nikada nije doveo u pitanje svoju lojalnost jevrejskoj državi. Igrao je kao i Salah u Švajcarskoj, za Grashopers, a prethodno je nastupa za Makabi Tel Aviv.

Ima 26 godina, njegov brat Anas nastupa za Bnei Lod u Izraelu.

Egipćanin i Izraelac u istoj svlačionici?

Teško je zamisliti, recimo da se zajedno raduju i da uopšte razgovaraju, ne zbog ličnih odnosa, već jednostavno Salah bi bio pod prevelikim pritiskom, mora da misli na porodicu.

U ovom trenutku, specifičnom za geopolitiku i podele na buretu bareta, Egipat ima osetljive odnose sa Izraelom, istorijski posle rata dve zemlje bilo je provokacija, ubistava na granici, pa iako u poslednje vreme zemlje pokušavaju da smire tenzije, približavanje Irana i Egipta je podiglo mnogo buke u jevrejskim medijima, tim pre što Egipat nije u dobrim odnosima sa Saudijcima koji su spremni da prihvate postojanje izraelske države.

Deluje komplikovano, ali kako rekosmo, Salah ne bi želeo da bude u timu sa Izraelcem, pa će Liverpul o tome morati da razmisli…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!