NEVEROVATNO: Zvezda NAJBOLJA i po OVOM podatku!?

Malo statistike iz Superlige i Lige šampiona.

Pred kraj tekuće godine, sumiraju se utisci i rezultati. Tako su se u Crvenoj zvezdi bavili i žutim i crvenim kartonima. Na sajtu crveno-belih objavljen je kraći tekst o javnim opomenama. Fudbaleri šampiona Srbije jedini su superligaš koji tokom dosadašnjeg dela takmičenja nije zaradio crveni karton, a ujedno je i tim sa najmanje dobijenih žutih kartona.

– Crveno-beli su u Superligi zaradili 23 javne opomene, čak 12 manje od prvog pratioca Vojvodine. U proseku, na domaćoj pozornici igrači Zvezde dobiju nešto više od jednog žutog kartona po meču, a jednako impresivni su podaci kad se superligaškim dodaju brojke iz grupne faze Lige šampiona. Uprkos činjenici da su izabranici Vladana Milojevića opomenuti 17 puta u šest susreta, jedan su od 18 klubova koji mogu da se pohvale da nemaju igrača koji je tokom grupne faze zaradio isključenje.

Interesantno, Crvena zvezda je jedan od četiri kluba, uz Real, Porto i PSV, koji nije dobio crveni karton ni u prvenstvu ni u Ligi šampiona, a dodatni razlog za ponos je podatak da među navedenima naš klub ima najmanje žutih kartona u proseku po meču (1,48). I kad se uzme prosek svih kartona po meču, tim iz Ljutice Bogdana je u samom vrhu evropskih ekipa, a ispred naših fudbalera su samo igrači Mančester sitija (1,12 kartona po meču), Liverpula (1,32) i Borusije Dortmund (1,39) – objašnjeno je u tekstu.

Podsetimo, Zvezda je na zimsku pauzu otišla kao jesenji šampion.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!