NIJE DOBIO GLAS IZ 35 ZEMALJA: Da li je ovo NEPRAVDA!?

Portugalcu i njegovoj porodici teško pala činjenica da mu nije pripala jedna od najprestižnijih nagrada u svetu fudbala
Kristijano Ronaldo nije prisustvovao svečanoj dodeli Zlatne lopte, a prema proceni određenog dela javnosti Antoan Grizman i on najviše su oštećeni prilikom glasanja. Portugalac se našao na drugom mestu iza pobednika Luke Modrića, dok je treće mesto zauzteo Francuz iz Atletiko Madrida.

Sestra Kristijana Ronalda Elma Aveiro bila je ozbiljno besna zbog ishoda glasanja, govorila je o sprezi novinara i mafije, kao i pokvarenosti čitavog fudbala.
„Nažalost, ovo je pokvarenost sveta u kojem živimo, između novinara i mafije. Snaga Boga je veća od ove pokvarenosti, on nikada ne zaboravlja“, rekla je Elma, onda ispod Ronaldove fotografije na instagramu napisala:
„Najbolji na svetu! Za one koji razumeju fudbal, jasno je. Zabrinuta sam za budućnost ove igre“, poručila je Ronaldova sestra.

Ipak, glasovi novinara iz svih zemalja jasno su pokazuju da je Modrić imao ozbiljnu prednost. Hrvat je osvoji 753 poena, Ronaldo 476, a Grizman 414 poena. Zanimljivo, Portugalac nije dobio ni poen od čak 35 novinara iz isto toliko zemalja. Kada se obračunaju poeni po konfederacijama, Modrić je slavio u KONKAKAFU (Severna Amerika i Karibi), UEFA (Evropa), Aziji i Africi. Ronaldo je bio najuspešniji u Okeaniji, a Grizman u Južnoj Americi.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!