NOVI SKANDAL U FUDBALU: Višestrukom šampionu Evrope ZAKLJUČAN stadion!

Da li će ovakva kazna pomoći u suzbijanju necivilizacijskih pojava na tribinamaUtakmica Serije A između Intera i Napolija, završena pobeom domaćih golom u nadoknadi vremena, definitivno je obeležila kolo u Italiji, ali najmanje zbog fudbala.

Nažalost, u fokusu su užasni prizori – ubistvo navijača i vređanje na rasnoj osnovi defanzivca gostiju Kalidua Kulibalija.

Naravno, ništa se ne može porediti sa gubitkom mladog života, jedan navijač „neroazura“ je podlegao povredama koje su mu naneli ultrasi gostujućeg tima u tuči, zbog čega je policija uhapsila nekolicinu odgovornih za napad.

U međuvremenu, ekspresno je reagovala i disciplinska komisija Serije A koja je izrekla suspenziju Interu od dva meča kompletno bez publike i jedan bez najtrvdokornijih navijača, zbog vređanja tamnoputog Kulibalija u više navrata.

Kazna se odnosi na utakmice sa Sasuolom, Bolonjom i Sampdorijom.

Disciplinci su prilikom izricanja kazne uzeli u obzir činjenicu da je zvanični spiker tri puta opominjao ultrase Intera da prestanu sa vređanjem, dok je trener gostiju Karlo Anćeloti tražio prekid meča.

Inače, kažnjen je i Kulibali, koji će propustiti dva naredna meča zbog crvenog kartona.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!