NOVI TRANSFER: Zvezda pravi OGROMNE probleme!?

Iskusni vezista veoma blizu odlaska sa “Marakane“, ali pod kojim uslovima?

Već nekoliko dana se i u sroskim i u domaćim medijima piše o ozbiljnom interesovanju atinskog AEK-a za prvotimca Crvene zvezde Nenada Krstičića.

Atinjani su uporni i konkretni, pregovori traju, ali za sada postoje različite informacije koje su došle do medija u vezi detalja ponude koja je stigla na “Marakanu“.

Juče je “Mondo“ preneo svoja nezvanična saznanja da AEK Krstičiću nudi ugovor na dve godine, uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana. Prve godine ugovora zarađivao bi 750.000 evra, a prema istom izvoru atinski klub bi Crvenoj zvezdi platio 1.800.000 evra kroz nekoliko rata plus dodatnih 400.000 ukoliko ostvari plasman u grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope idućeg leta.

Imajući u vidu da Krstičiću ugovor ističe narednog leta, sve ovo deluje prilično povoljno za crveno-bele, ali ima i drugačijih saznanja.

Tako “Žurnal“ prenosi da je Krstičić sa Atinjanima već postigao dogovor oko ličnih uslova, a da još ostaje da se dva kluba dogovore oko obeštećenja.

S tim u vezi, list podseća na izlaznu klauzulu od 500.000 evra koju Krstičić ima u ugovoru sa Zvezdom, potpisanom leta 2017. godine. U AEK-u navodno pokušavaju da cenu dodatno snize, da je čak prepolove na 250.000, ali Zvezda ne bi imala nijedan razlog da to prihvati.

Krstičić je u Zvezdu stigao bez obeštećenja i crveno-beli bi svakako mogli da zarade, ali ako do transfera dođe ove zime minimalna cena bi mogla da iznosi pomenutih pola miliona evra.

Naravno, fudbaler vredi i znatno više, drugačija bi situacija bila da aktuelni ugovor duže traje, a ako je verovati “Transfermarktu“, Krstičićeva cena na tržištu je 2.5 miliona evra.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!