ODLIČAN POSAO: Zvezda KUPILA i NJEGA!

Šampion Srbije povukao je ovakav potez u slučaju Erika Jirke. Hoćemo li ove zime koristiti provereni recept?

Letošnji dvomeč Crvene zvezde i Spartaka iz Trnave doneo je šampionu Srbije plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, ali i pojačanje kojem se niko nije nadao.

Stručni štab na čelu sa Vladanom Milojevićem uverio se u potencijal i kvalitet Erika Jirke, pa je odmah nakon dvomeča sa Spartakom dogovoren transfer.

Slovak je zatim ostavljen na šestomesečnoj pozajmici u klubu iz Trnave, a izgleda u Zvezdi i ove zime žele da primene isti recept na drugoj strani.

Pisali smo u utorak da „večiti“ imaju zajedničku metu iz domaćeg prvenstva. U pitanju je golman Radnika iz Surdulice Nikola Vasiljević (22) koji je nedavno dobio poziv u „A“ selekciju reprezentacije Srbije.

Crvena zvezda u Vasiljeviću vidi naslednika Milana Borjana, s tim što na „Marakani“ ne planiraju da se odreknu reprezentativca Kanade ove zime.

Zbog toga se razmatra opcija kupovine Nikole Vasiljevića, ali sa uslovom da mladi čuvar mreže ostane u Radniku do kraja sezone.

Pretpostavlja se da u Surdulici ne bi imali ništa protiv takvog predloga. Procena je da bi Radnik za ovaj transfer mogao da dobije 200.000 evra, ali nešto će se u celoj priči pitati i Partizan.

Vladimir Stojković je nedodirljiv na golu crno-belih, ali nije izvesno da će do kraja ugovora ostati u Humskoj. Zbog toga i Partizan razmišlja o angažovanju novog čuvara mreže, a Nikola Vasiljević deluje kao najbolja opcija iz domaćeg prvenstva.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!