OGLASIO SE: Modrić OBJASNIO zašto je DOBIO Zlatnu loptu!

Luka Modrić posle osvajanja Zlatne lopte

Bilo je onih koji veruju da Zlatnu loptu nije zaslužio, kao ni druge nagrade koje je u godini na isteku dobio, ali voleli ga ili ne, Luka Modrić je apsolutno obeležio 2018.

Treća uzastopna kruna u Ligi šampiona, finale Mundijala sa Hrvatskom, gde je bio zvanično proglašen najboljim igračem takmičenja. Na sve to dobio je priznanja za najboljeg igrača Evrope, najboljeg igrača Sveta po izboru Fife i Zlatna lopta kojom je zaokružio godinu za pamćenje.

Uprkos polarizovanih komentara javnosti, Luka Modrić uverava da je potpuno zasluženo postao 63. vlasnik prestižne fudbalske nagrade. Ipak, najboljem plejmejkeru sveta kao da je zasmetalo što se oko rezultata izbora podigla prašina, zbog čega je dao svoje viđenje cele situacije.
„Putovanje je bilo jako dugo i teško, ali zato sam još srećniji zbog svega što se dogodilo. Sva ova priznanja, poput FIFA nagrade za najboljeg igrača ili Zlatne lopte, imaju još bolji ukus kada znate da vam niko nije ništa poklonio. Meni niko nije ništa poklonio. Sve što sam postigao – postigao sam napornim radom. Zato sam još srećniji zbog svega što sam postigao u karijeri i što su to ljudi napokon prepoznali“, rekao je Modrić za magazin GQ.

Posle ravno deset godina čekanja i nagrade koju je davne 2007. dobio Rikardo Kaka, Modrić je prekinuo gotovo nestvarni niz i dominaciju dvojice fudbalskih vanzemaljaca – Kristijana Ronalda i Lionela Mesija.
„Istina je da sam mnogo toga morao da osvojim da bi se ovako nešto dogodilo… Osvojiti Ligu šampiona tri puta zaredom i doći do finala Svetskog prvenstva s Hrvatskom, malom zemljom što je nekima bilo nezamislivo. Tek tada su drugi shvatili da fudbal nisu samo golovi, golovi i golovi“.

Upravo zato i vlada polemika oko toga da li je i ko prethodnih godina ostao uskraćen za veliko priznanje…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!