OGLASIO SE: Zna se DAN kada ISTUPA iz LIGE!

Šest dana je prošlo od Partizanovog saopštenja u kojem se pominjao i rok od 48 sati. Ali, izgleda da nisu svi najbolje razumeli šta tamo piše…

Prvenstvena pauza je već uveliko u toku, a još ne znamo konačan epilog utakmice između Partizana i Mačve, koja je završena bez golova u teškim zimskim uslovima u Humskoj, ali koja još nije zvanično registrovana.

Znate već, u Partizanu su bili veoma nezadovoljni što utakmica nije odložena ili bar prekinuta posle prvog poluvremena, s obzirom da je sneg sve jače padao i da su u više navrata tokom meč morale da se čiste linije na terenu.

Posle meča, Partizan je 15. decembra izdao saopštenje u kojem se između ostalog najavljuje žalba i zahtev za odigravanjem nove utakmice.

“FK Partizan očekuje i apeluje na FSS da zakaže hitnu vanrednu sednicu i skupštinu predstavnika klubova Zajednice Super lige i Prve lige Srbije kako bi se najzad argumentovano i okviru instutucija sveobuhvatno razgovaralo o aktuelnom stanju u Super ligi Srbije.

FK Partizan zadržava pravo da, ukoliko se ovim njegovim zahtevima ne izađe u susret u roku od 48 časova od momenta podnošenja ovih zahteva i žalbe, prekine dalje učešće u Super ligi Srbije i napusti Zajednicu klubova Super lige i Prve lige Srbije“, pisalo je na kraju tog saopštenja.

S obzirom da se pominje rok od 48 sati, a u vezi sa potencijalnim istupanjem iz Superlige, ima onih koji su očekivali da crno-beli to već učine, ako već razmišljaju u tom pravcu.

Ali, potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić u izjavi “Novostima“ poručuje da sve treba znatno pažljivije pročitati.

“Kod nas postoji to neko nepisano pravilo da se ljudi hvataju za svaku reč, bez obzira na to što je sve lepo i precizno objašnjeno. Tako se sada svi pitaju zašto Partizan nije istupio iz lige kada je prošlo 48 sati, a nije stigao odgovor na njihovu žalbu.

Pojasnio bih da je direktor Superlige reagovao u predviđenom roku, pošto je u utorak dobio naš zahtev, a u četvrtak nas pismenim putem obavestio da će se o našoj žalbi odlučivati u roku od osam dana“, izjavio je Vuletić.

On je takođe potvrdio i da su predstavnici Partizana pozvani na sednicu Izvršnog odbora Zajednice Superlige i Prve lige, koja je zakazana za utorak, 25. decembra.

“Gospodin Lazović nas je u pisanoj formi obavestio da će Skupština Zajednice superligaša biti zakazana za kraj januara ili početak februara, kada svi budu prisutni, s obzirom na to da je sada prvenstvena pauza. Pozvani smo na Izvršni odbor Zajednice Superlige i Prve lige, gde ćemo biti u prilici da iznesemo naše stavove“, istakao je Vuletić.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!