OGROMNA ČAST: Zvezda TOP 3 u Ligi šampiona!

Istorija klupskih nadmetanja za Crvenu zvezdu počinje 2014. godine

Džudisti Crvene zvezde osvojili su istorijsku bronzanu medalju na turniru Lige šampiona u Bukureštu.

Ekipa u sastavu Miša Morohojev, Strahinja Bunčić, Uali Kurhev, Filip Živojinović, Stefan Majdov, Nemanja Majdov, Dmitri Gerasimenko, Ivajlo Ivanov i kapiten Bojan Došen u odlučujučem duelu sa domaćom ekipom CSM slavila je rezultatom 3: 2.

– Čestitam momcima na još jednom vrhunskom rezultatu. Ispunili smo sve što smo obećali i opet postigli istorijski uspeh. Posebnu zahvalnost dugujemo vizionaru i počasnom predsedniku našeg kluba Ivanu Todorovu – istakao je Stojan Vujko, predsednik UO DŽK Crvena zvezda.

Osvajanjem bronze bio je zadovoljan i Nemanja Majdov, aktuelni vicešampion Evrope i osvajač svetske titule.

– Utisci su fenomenalni, a najbolje tek predstoji. Još jednom smo uspeli da ostvarimo najveći uspeh u istoriji srpskog klupskog džudo sporta. Svi momci u timu su pružili maksimum – istakao je Nemanja Majdov.

Istorija klupskih nadmetanja za Crvenu zvezdu počinje 2014. kada se Džudo klub Crvena zvezda upisuje u sportsku istoriju osvajanjem bronzanog odličja 2014. u Hopdorfu u Holandiji kao i vicešampionskog zvanja Lige Evrope 2016. u Beogradu. Zvezda je u Beču 2016 ostvarila plasman na sedmo mesto u Ligi šampiona, u Ankari 2017. bili su na korak od medalje da bi u 2018. zasluženo osvojili bronzano odličje.

– Svi u ekipi su zaslužni i čestitao bih svima u klubu ali i svim Zvezdašima na podršci i navijanju. Već godinama smo u vrhu od bronze 2014. u Ligi Evrope, i srebra 2016. godine da bi smo sada osvojili bronzu u Ligi šampiona. Zvezda je veliki klub i sada idemo napred u nove pobede – istakao je Bojan Došen, kapiten tima.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!