RASPRODAJA U ZVEZDI: Oni ODLAZE u Januaru!?

Uprava Crvene zvezde na slatkim mukama

Nije to lako, kad na vrata zakucaju bogati udvarači. Međutim, upravu Crvene zvezde sigurno raduje što je pred kapijama stadiona “Rajko Mitić“ dugačak red. Posle nastupa u Ligi šampiona svima je skočila cena, pa bi tako i štoper Miloš Degenek mogao da klupski budžet oplemeni sa čak 3.000.000 evra! Toliko naime prema pisanju Kurira za reprezentativca Australije nudi neimenovani klub iz Saudijske Arabije.

Da li će Zvezda i pustiti Degeneka da ode sasvim je drugo pitanje. Ostavio je fenomenalan utisak u jesenjoj polusezoni, a znamo koliko je dugo trebalo crveno-belima da pogode sa štoperima. Sigurno će zavisiti i od statusa Vujadina Savića kome Trabzon nudi 500.000 evra po sezoni na tri godine, ali Zvezda tek treba da ispostavi svoje uslove za produžetak saradnje.Podsetimo, iz BATE Borisova već je stigao Nemanja Milunović i od njega se svakako očekuje da ozbiljno konkuriše za mesto startnog štopera.

Kurir dalje piše da bi račun kluba sa 1.000.000 evra mogao da obogati i AEK, koji toliko nudi za Nenada Krstičića, dok je BATE Borisov spreman da izdvoji 300.000 za Nemanju Milića i tu verovatno neće biti problema s obzirom da je specijalav Vladana Milojevića osim u evropskim kvalifikacijama bio u drugom planu.

Sportski žurnal dodaje da interesovanja sa raznih strana postoji i za Branka Jovičića, kome je cena porasla posle pozivanja u reprezentaciju Srbije, pa je i on vrlo blizu odlaska. Što će reči da bi Zvezda mogla da dobije sasvim drugačiju kičmu tima, jer bi umesto Krstičića i Jovičića na proleće mogli da gledamo tandem Dušana Jovančića i januarskog pojačanja Miloša Vulića.

Interesovala se Zvezda i za jednog ofanzivnijeg vezistu, ali Mihal Travnik, desetka Jabloneca, ispostavio se kao preskupo rešenje iako su crveno-beli bili raspoloženi da izdvoje 800.000 evra za 24-godišnjeg plejmejkera. Kako navodi Kurir sve je propalo kad su se u priču uključili CSKA, Augzburg, pa i Njukasl i Fulam koji bi bez problema duplirali Zvezdinu ponudu.

Sa pojačanjima će se naravno sačekati dok se se vidi ko će još otići. Pored svih pobrojanih dozvolu da odu bi u slučaju prave ponude svakako dobili i Dejan Meleg, Srđan Babić, Milan Rodić, Rašid Sumaila, Stefan Hajdin, možda i Milan Jevtović, pa i Nikola Stojiljković i Džonatan Kafu, mada su tu veći problem njihovi uslovi no Zvezdina potraživanja.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!