RONALDO NEMOĆAN: Srbin ga TOTALNO zaustavio!

Juventus se prošetao kroz Firencu…

Sjajna atmosfera u Firenci, grad na nogama, kao i uvek kad dolazi Juventus.

Počelo je hrabrom Fiorentinom, ali kako je meč odmicao, Juventus je stezao obruč. Mladi tim „Ljubičastih“ je bio blizu vođstva, ali je Benasijev šut prohujao pored gola. Ronaldo je vodio bitku sa Milenkovićem koju je naš „Bleki“ uglavnom dobijao.

No, Juventus je probao nekoliko puta, uglavnom su mečevi završavali pored gola, ali posle pola sata je „Franki“ umirio Rodrigo Bentankur. Urugvajac se prošetao kroz odbranu domaćih koja je pratila Mandžukića i Ronalda, i uhvatio Lafonta na krivoj nozi.

Posle toga su Ronaldo i Kanselo bili blizu da dupliraju prednost rivala, a najveću šansu je imao za domaće Simeone kada je sam bio pred golom i loše zahvatio loptu.

Bitka se rasplamsala u nastavku, ponovo Ronaldo preti, ali je Fiorentina podigla flavu, probali su Benasi i Kjeza, Ugo je imao priliku posle prodora Biragija. No, pre ili kasnije, bilo je jasno da će iskustvo šampiona presuditi. Dibala je stavio na muke Lafonta, a onda posle jedne gužve, Kjelini je poslednji dodirnuo loptu koja je završila u golu domaćih. Orsato je konsultovao VAR, potvrdio pogodak, Ronaldo nije bio u ofsajdu. U jednoj situaciji u prvom poluvremenu, VAR je bio na snazi, ali tada je sudija pokazao da nije penal, Biragija je lopta pogodila u ruku.

U drugom poluvremenu slična situacija, ali dada je Fernandesa pogodila lopta u ruku, penal kao suza, Ronaldo ne greši, deseti gol u sezoni i kraj priče.

Žerson je mogao da vrati utakmici neizvesnost, ali desilo se očekivano, Juventus je mnogo kvalitetniji i sa pola snage je stigao do trijumfa kojim je povećao prednost u odnosu na Napoli na +11, Inter +12, ali najbliži pratioci imaju po meč manje, Inter sutra uveče gostuje u Rimu, Napoli u Bergamu u ponedeljak.

U prvom meču dana, remi u Ferari između SPAL-a i Empolija, Sampdorija večeras od 20:30 dočekuje Bolonju…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!