SADA I ZVANIČNO: Velika PROMENA u Ligi Šampiona!

Dočekasmo i ovo…

Kako smo i najavili, desilo se, pritisak sudija i klubova slomio je otpor u Ligi šampiona. Na zasedanju Izvršnog komiteta UEFA u Dablinu, doneta je odluka, VAR se uvodi od proleća, šest meseci pre roka.

Prvobitno je UEFA odbila zahtev klubova da VAR bude uveden u fazi eliminacije, jer navodno nema vremena da se implementira, ali sada su se stvari promenile.

Nekoliko problematičnih odluka, ali i bruke koje se dešavaju godinama u nokaut fazi su pojačale pritisak ove jeseni, pa je doneta odluka  da od osmine finala VAR bude uveden na mečevima Lige šampiona već u februaru.

Sudije su tvridle da posebna obuka zakazana za februar nije potrebna, da su vodeći arbitri na Mundijalu već obučeni, da se u velikom broju najjačih liga osim PL koristi VAR, i da neće biti problema sa uigranim sudijskim timovima iz Španije, Italije, Nemačke, Francuske koji će kontrolisati odluke iz takozvane sudijske sobe.

Sve ovo je uvaženo, nadajmo se da ćemo odahnuti, i da nokaut fazu Lige šampiona neće obeležiti skandali kao prethodnih sezona.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!