SAT OTKUCAO: Da li će DEBITOVATI bivši ZVEZDAŠ?

Prvi Valensijino letošnje pojačanje ponovo u protokolu za meč Kupa kralja

Stigao je letos kao prvo pojačanje Valensije, ali Uroš Račić i dalje nije dobio priliku u prvom timu. Strateg Slepih miševa Marselino Garsija Toral, poznat po guranju mladih igrača u vatru, istakao je pre dve nedelje da Račić i dalje nije pokazao potreban nivo, ali se nekadašnji član Crvene zvezde ponovo našao na spisku prijavljenih igrača za utakmicu Kupa kralja protiv trećeligaša Ebra.

Brojni prvotimci poput Rodriga, Guedesa, Mine, Kokelana, Murilja, Garaja i Vasa neće biti ni na klupi, dok bi u startnoj postavi posle skoro 50 dana mogao da se nađe Denis Čerišev, koji se povredio tokom ligaškog duela sa Leganesom.

Podsetimo, Valensija je krajem oktobra u Saragosi stekla pristojan kapital (2:1), pošto je Santi Mina pogocima u 71. i 80. minutu anulirao deficit i preokrenuo rezultat nakon što je Ebro sa igračem manje poveo u 61.

Identičnu zalihu ima i Hetafe, koji će put do osmine finala krčiti preko Kordobe, koja je takođe imala gol suficita pred svojim navijačima, međutim, u nastavku meča je ispustila – golovima Haimea Mate – i na taj način četvrti put u nizu izgubila od ekipe iz predgrađa Madrida.

U preostala dva meča današnjeg programa sastaju se Ueska i Atletik Bilbao, odnosno Espanjol i Kadiz. Bilbao je praktično rešio pitanje plasmana u narednu rundu (4:0), a nešto interesantniji okršaj trebalo bi gledamo u Barseloni, gde će „nabrijani“ Kadiz – koji je u seriji devet utakmica bez poraza u svim takmičenjima; osam pobeda i remi – pokušati da odbrani gol viška stečen kod kuće (2:1).

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!