ŠOK: Novak na NIŠANU!

Federer i Nadal se ozbiljno spremaju za 2019, a cilj im je isti – rušenje Đokovića

Do početka nove godine, ali i nove teniske sezone ostalo je tek 10-ak dana. Potera za Novakom Đokovićem kreće iz početka pošto je u drugoj polovini tekuće 2018. vratio svima, pa i sebi samom, milo za drago nakon skoro dve godine tumaranja.

Dve grend slem titule, ali i konačno osvajanje mastersa u Sinsinatiju, čime je postao prvi teniser kome je pošlo za rukom da trijumfuje na svih devet masters 1.000 turnira vratile su ga na vrh, ali tek pošto je „razgrnuo“ dva najveća (rivala), Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Pripreme za novu sezonu su u punom jeku, a fokus kod Španca i Švajcarca je upravo na Srbinu. Jer ne samo da im je oteo prvu poziciju, već ih je obojicu pobeđivao i u ovoj godini dokazavši da nije zaboravio kako se lome stare mušterije. Frustracija je velika, iako se sva trojica međusobno izuzetno poštuju, ali takmičarski i ratnički duh ne da im mira.

„Novak je još jednom dakazao da može da bude najbolji na svetu, ali i veoma problematičan protivnik. Uspeo je da se vrati. Protiv njega je veoma teško igrati i još teže ga pobediti“, javio se pre neki dan Rafa sa rodne Majorke gde se priprema za 2019. u njegovoj akademiji, „Sa Novakom su mečevi uvek veoma intenzivni i on je tip igrača koji savršeno pokriva sve uglove terena. Definitivno, jedan od najtežih protivnika koje je tenis izrodio“.

Španac će ovih dana krenuti put Abu Dabija gde 27. decembra počinje čuveni pozivni turnir na kojem učestuje i Nole, te se očekuje i njihov duel u finalu prestižnog takmičenja. Tek oko 150 km dalje, u Dubaiju tradicionalno Fedeks je takođe krenuo sa pripremama, ali neće dolaziti u prestonicu UAE.

„Tenis je sada fizički mnogo teži nego donedavno, pa se trudim da uvek budem maksimalno spreman kada igram turnire. Mislim da to moji navijači posebno cene. Tako ću ući i u 2019. gde je ponovo glavni cilj osvajanje grend slemova, ali i povratak na prvo mesto“, jasan je mešter iz Bazela.

Novak je takođe krenuo sa pripremama koje će uglavnom odraditi u Monaku, pre nego što otputuje sa celim timom u Abu Dabi. Ludilo samo što nije počelo, spremite se za još jednu paklenu tenisku sezonu u režiji Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!