ŠOK: ONI predstavljaju Srbiju u Dablinu!

Izvlačenje kvalifikacionih grupa za EP obaviće se

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije u četvoročlanom sastavu otputovala je u petak na žreb za Prvenstvo Evrope 2020. godinem koji će se održati u prestonici Republike Irske – Dablinu.

Srpsku ekspediciju predvodi predsednik FSS Slaviša Kokeza, dok su se u avionu još našli selektor Srbije Mladen Krstajić, generalni sekretar Jovan Šurbatović i direktor reprezentacije Darko Kovačević.

Iako se prethodnih dana u medijima spekulisalo da FSS traži novog selektora posle uspešnog učešća u Ligi nacija i osvojenog prvog mesta, kao i da je već postignut dogovor sa Draganom Stojkovićem, ovo je možda prvi znak da od svega toga možda neće biti ništa, obzirom da je Mladen Krstajić otputovao u Dablin žreb.

Žreb će biti dirigovan, jer je naloženo da zbog političkih tenzija Orlovi ne mogu da budu u grupi sa selekcijom takozvane države Kosovo, protiv koga ne može ni BiH.

Isti slučaj razdvajanja je ukoliko dođe do sudara Jermenije i Azerbejdžana, Rusija i Ukrajina, odnosno, Gibraltara i Španije.

Evropski šampionat 2020. godine igraće se čak u 12 država, na isto toliko stadiona. Mečevi grupne faze, osmine finala i četvrtfinala igraće se u: Glazgovu (Škotska), Dablinu (R. Irska), Kopenhagenu (Danska), Budimpešti (Mađarska), Bukureštu (Rumunija), Bilbau (Španija), Amsterdamu (Holandija), Sankt Peterburgu (Rusija), Rimu (Italija), Minhenu (Nemačka) i Bakuu (Azerbejdžan).

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!