ŠOK: Partizan ISPRED Zvezde, nema ŠANSE za promenu!

Letošnje kvalifikacije za Ligu šampiona FK Crvena zvezda počeo je od prvog kola sa koeficijentom 10.750.

Zbog dosta slabog koeficijenta crveno-beli su već na žrebu za drugo kolo kvalifikacija bili među nepovlašćenim klubovima ali je Suduva iznenadila APOEL pa je Zvezda za rivala dobila šampiona Litvanije.

Sreća je nastavila da prati klub iz Ljutice Bogdana i u daljem toku kvalifikacija. Za potencijalnog rivala u trećem kolu dobili su pobednika dvomeča Legija – Spartak Trnava, a kako je nepovlašćeni tim eliminisao šampiona Poljske Zvezda je za plasman u plej-of igrala protiv Spartaka.

Sve ostalo je istorija, Crvena zvezda je preko Red Bul Salcburga ušla u grupnu fazu Lige šampiona, a zahvaljujući dobrim rezultatima u kvalifikacijama i mečevima grupne faze dobrano je popravila koeficijent za sledeću sezonu.

Zvezda je u letošnje kvalifikacije ušla kao 119. klub na UEFA listi, a trenutno se nalazi na 81. mestu sa 16.750 bodova!

Do kraja sezone moglo bi da dođe do određenih pomeranja u zavisnosti od evropskih uspeha klubova koji se trenutno nalaze ispod Zvezde, ali to neće biti velike korekcije pozicije.

Vratimo se na suštinu, koeficijent koji je mnogo bolji nego pre šest meseci i koji bi Zvezdi trebalo da garantuje status povlašćenog tima na žrebu u prva dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona. To važi pod uslovom da crveno-beli odbrane titulu u Srbiji i ponovo krenu u pohod na elitu.

Kvalifikacije će i sledećeg leta funkcionisati po istom principu. Ispadanje u prvom, drugom i trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona vodi korak dalje u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a ne treba zaboraviti to da eliminisani šampioni borbu za Ligu Evrope nastavljaju šampionskom stazom i da im je tim dosta olakšan posao.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!