ŠOK: Potpisali NOVE ugovore, a sad ODLAZE iz Zvezde!

Ekipa Vladana Milojevića će odigrati skoro duplo manje utakmica u drugom delu sezone.

Crvena zvezda će u drugom delu sezone odigrati daleko manje mečeva nego u prvom. Ove jeseni najtrofejniji klub u Srbiji je odigrao 36 mečeva, zbog čega mu je bila potrebna i daleko veća „klupa“, praktično je Vladan Milojević na raspolaganju imao tri tima koji su bili izuzetno snažni.

Da li je to potrebno u drugom delu sezone?

Odgovor je – ne. Crvena zvezda ima još samo sedamnaest mečeva u Super ligi zajedno sa plej-ofom, ne igra Evropu, a u Kupu igra četvrtfinale što znači maksimalno još tri utakmice.

Brojka od maksimalno 20 utakmica u drugom delu sezone dovešće i do pročišćavanja, očekujemo i veliki broj odlazaka o čemu će biti dosta reči u januaru mesecu kada bude bio na snazi prelazni rok.

Izvesno je da će doći do odlazaka, i to brojnih, bilo je tu i igrača koji nisu zadovoljili (Sumaila, Kafu) kao i igrača kojima je januar pravo vreme za prodaju (Pavkov).

Među golmanima saznajemo da postoji interesovanje za Milana Borjana, jednog od najboljih golmana Lige šampiona ove sezone. Njegove partije nisu promakle skautima, a imajući u vidu da ima dobru zamenu u Zoranu Popoviću, možda je i realno očekivati njegov odlazak na zimu, ali samo u slučaju dobre ponude. Ima ugovor do 2020. godine, Zvezda se dobro obezbedila, a trenutno je u najboljim godinama za golmana.

U odbrani stiže pojačanje, Milunović iz BATE Borisova stiže kao igrač sa dosta iskustva i definitivno ćemo videti leđa Rašidu Sumaili ukoliko ne bude odlazaka Degeneka i Savića. Očekujemo svakako da Babić ostane u timu, ima jak ugovor do 2021. godine.

Na poziciji bekova tu su Rodić i Stojković bili neprikosnoveni, ali nemojte se iznenaditi ukoliko Crvena zvezda prihvati jake ponude i za ove fudbalere. Imaju obojica dobre zamene, Gobeljić može da igra svuda, Aleksa Terzić stiže, tu je i Stefan Hajdin, a nije isključeno i da postoji interesovanje za Gajića iz Bordoa koji odlazi iz Francuske.

Velika je gužva i na sredini terena.

Krstičić (ugovor do kraja sezone), Čaušić (2021), Jovičić (2020) i Jovančić (2020) su bili odlični ove sezone, ali realno je očekivati da jedan od njih (najpre Krstičić) napusti Crvenu zvezdu.

Ofanzivni vezisti su takođe brojni, mislimo na one koji najčešće igraju u centralnom delu. Ebesilio, Meleg, Milijaš, tu su još Ben, Marin i Simić koji mogu da igraju na toj poziciji. Milijaš najverovatnije završava karijeru ove sezone u Zvezdi i neće otići u januaru, Meleg je verovatno prvi za odlazak usled manjka minutaže.

Na krilima je konkurencija velika, Kafu se nije dokazao dobro i mnogi mu vide leđa, Ben je fantastičan i treba očekivati jake ponude, Milić ne dobija šansu, kao i Jevtović koji definitivno ostaje, kako nam je saopštio njegov menadžer Ivan Dudić. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde nam je takođe saopštio da će Jevtović dobiti više prilike u narednoj polusezoni, i da mu je rečeno u klubu da će doći do odlazaka na krilnim pozicijama, pa treba očekivati da neko napusti redove našeg šampiona, poput Srnića, Milića ili Marina. Pored Kafua, naravno.

U samom napadu tu su Stojiljković, Pavkov, Boaći i Joveljić, rekli bismo da je jedini siguran Joveljić koji je pod ugovorom do 2021. godine i koji će tek u narednim sezonama dobiti veliku šansu da predvodi neku novu Crvenu zvezdu.

Pavkov ima jake ponude i pored ugovora koji je potpisao juče, Boaći ugovor do 2020. godine, a Stojiljković je pozajmici.

Naša prognoza izgleda ovako:

Verovatni odlasci – Sumaila, Kafu, Meleg, Pavkov, Srnić;

Mogući odlasci – Borjan, Savić, Rodić, Hajdin, Stojković, Jovičić, Krstičić, Marin, Ben, Milić, Boaći, Stojiljković;

Manje verovatni odlasci – Supić, Babić, Degenek, Gobeljić, Jovančić, Čaušić, Ebesilio, Simić;

Siguran ostanak – Popović, Terzić, Milijaš, Jevtović, Joveljić.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!