ŠOK: Srpski GOLMAN pred SUSPENZIJOM!

Svojim ponašanjem, gospodin Stanić je demonstrirao neravnopravnost između žena i muškaraca koja postoji u našem društvu, navedeno je u pritužbi

Predstavljanje analize o rodnim stereotipima i rodno zasnovanom nasilju prošlo je u znaku incidenta pošto je nevladina organizacija Atina prijavila ministru za sport i omladinu Vanji Udovičiću da je državni sekretar Darko Stanić koleginicu udario papirima po zadnjici, piše novosadski informativni portal 021 (021.rs).

– Svojim ponašanjem, gospodin Stanić je demonstrirao neravnopravnost između žena i muškaraca koja postoji u našem društvu, koristeći svoju poziciju moći za demonstraciju sile i nasilničko ponašanje – navela je Atina u pritužbi koju je uputila Udovičiću.

Ocenili su da je takvo ponašanje državnog sekretara nedopustivo, uvredljivo i ponižavajuće, kako prema koleginici, tako i prema ostalim prisutnima.

– Napominjemo i da je skup sniman tako da se ovi navodi svakako mogu proveriti i na tom snimku – saopštila je Atina.

Precizirali su da je Stanić, u periodu kada se na konferenciji govorilo o stereotipima poput onog da „žene nisu dobri vozači“, prilikom izlaska iz sale, rekao: „Pa, da, koja žena dobro vozi? Ne znam nijednu, možda znam jednu, eto jednu. Potom je, napuštajući salu i naočigled svih prisutnih rekao: ‘Ko kaže da žene nisu dobri vozači, je l’ tako?’ i jednu koleginicu papirima koje je držao u rukama udario po zadnjici – navela je Atina.

Udruženje građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno-zasnovanog nasilja Atina predstavilo je u Beogradu istraživanje i analizu o korelaciji rodnih stereotipa i rodno zasnovanog nasilja, na Međunarodni dan solidarnosti 20. decembra.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!