ŠOK: Trener Zvezde PREUZIMA ovaj KLUB!?

Sa crveno-belima je dotakao vrhunac.

Proslavljeni trener Ljupko Petrović (71), koji je sa Crvenom zvezdom osvojio Kup evropskih šampiona 1991. godine, nalazi se pred novim izazovom. Iskusni stručnjak trebalo bi uskoro da potpiše ugovor sa CSKA iz Sofije, ali će u Bugarskoj imati drugačiji zadatak, nego u vreme dok je sedeo na klupi Liteksa.

 

Naime, Ljupko bi trebao da postane savetnik za sportska pitanja, na inicijativu gazde CSKA, sa kojim je sarađivao dok je ovaj bio na čelu kluba iz Loveča.

U međuvremenu predsednik je 2015. rešio da preuzme CSKA i vrati posrnulog bugarskog velikana u vrh tamošnjeg fudbala, donevši procenu da Ljupko može da mu pomogne u toj misiji.

Podsetimo, Petrović je dva puta predvodio Levski, a posle rada u Ruandi odlučio je da više ne bude prvi trener i želi da otvori novo poglavlje u bogatoj karijeri. Njegov zadatak je da pomogne šefu stručnog štaba Armejaca Nestoru El Maestru, koga odlično poznaje pošto mu je bio mentor pre nešto više od pet godina. Sam Nestor – nekada Jevtić – priznao je da je iskusni trenerski vuk ostvario veliki uticaj na njegov rad.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!