ŠOK U PIREJU: Olimpijakos IZNENADIO sve!

Sjajan meč na Karaiskakisu. Zenit pomogao Slaviji, Seltik prošao i pored poraza.
Seltik, Slavija i Olimpijakos poslednja su tri imena koja će se takmičiti u šesnaestini finala Lige Evrope.

Utakmice poslednjeg kola grupne faze koje su igrane od 21.00 nisu nosile mnogo neizvesnosti, ali duel od kog se najviše očekivalo u potpunosti je zadvoljio sve kriterijume ljubitelja fudbala. Posebno navijača Olimpijakosa.

U sjajnom meču odigranom u Pierju, crveno-beli su uspeli da savladaju Milan sa potrebna dva gola razlike i tako u direktnom duelu eliminišu konkurenta u borbi za drugo mesto Grupe F, iza Betisa koji je odigrao bez golova protiv Didelanža u Luksemburgu.

Olimpijakos – Milan 3:1 (0:0).

Posle eliminacije AEK-a iz Lige šampiona, onda i PAOK-a iz Lige Evrope, na rubu ispadanja bio je i Olimpijakos, ali je uspeo da se trgne i savlada Milan razlikom koja mu je bila neophodna.

Iako su gosti iz Italije bili nešto opasniji u prvom poluvremenu, domaćin je bio bliži pogotku posle jednog „slobodnjaka“ u poslednjim trenucima pred odlazak na odmor. Golova nije bilo, ali je u nastavku usledilo mnogo uzbuđenja.

Prvo je Pape Sise u 60. minutu bio najspretniji u gužvi pred golom Milana posle kornera, a onda je Zapata autogolom u 69, u stilu Augentalera na Zvezda – Bajern 1991, duplirao prednost Olimpijakosa. Euforija na tribinama, ipak, utihnula je samo dva minuta kasnije, pošto se Zapata iskupio na centaršut Čalhanoglua iz kornera.

Trenutak odluke viđen je u 81. minutu, kada je Fortunis realizovao penal za 3:1. Prethodno je Abate rukama držao i oborio Torisidisa, što nije promaklo francuskom sudiji Benoi Bastijenu.

Ceo meč za pobednički tim odigrao je reprezentativac Srbije, Jagoš Vuković.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!