SRAMOTA: Njima je ZABRANJEN ulaz na Kosovo!?

Delegaciji KK Partizan nije dozvoljeno da uđu na teritoriju Kosova i Metohije, potvrđeno je za B92.

Čelnici Partizana su pokušali da dogovore sa kosovskom policijom da ih puste, ali su ih oni vratili sa administrativnog prelaza Jarinje.

Crno-beli su na čelu sa predsednikom Ostojom Mijailovićem, te direktorima Nikolom Lončarom, Dušanom Kecmanom i Mlađanom Šilobadom krenuli u posetu Kosovskoj Mitrovici i na meč sa Trepčom u Leposaviću, ali im nije dozvoljeno da pređu granicu.

Kako je rečeno za B92, lokalnim policajcima je naloženo iz Prištine da ne puštaju Partizanovu delegaciju na teritoriju Kosova, iako nisu putovali autobusom sa oznakama Srbije i kluba, već u privatnim automobilima, dok je drugim vozilima dozvoljen ulazak na KiM.

Rukovodstvo i košarkaši Partizana nameravali su da podrže Srbe u protestu protiv mera Prištine na takse od 100 odsto na srpsku robu.

Mijailović je u izjavi Tanjugu poručio da ne veruje da će doći do promene i da će rukovodstvo i košarkaši biti pušteni na Kosmet.

„Evropa ne zna šta se dešava na Kosmetu… Prolaz nam je onemogućen. Mi smo samo sportisti, želili smo da u miru prostestvujemo sa narodom i odigramo prijateljsku utakmicu sa Trepčom. Čisto sumnjam da ćemo proći. Rekli su nam da idemo preko brda, ali ne želimo da rizikujemo hapšenje. Mi smo civilizovani narod. Vidite šta se dešava u 21. veku. Žao mi je jer smo imali plan da obidjemo naš narod. Hteli smo i u miru da budemo na Kosmetu, ali očigledno to nije moguće“, rekao je Mijailović.

Tim kao trener predvodio Aleksandar Matović, a u ekipi su bili Đorđe Gagić, Stefan Janković, Aleksandar Aranitović, Strahinja Gavrilović i momci iz juniorskog tima, dok je ostatak prvog tima ostao u Beogradu sa glavnim trenerom Andreom Trinkijerijem da se sprema za gostovanje Igokei u subotu u ABA ligi.

U delegaciji na putu na KiM je bio i miljenik navijača KK Partizan Saša Pavlović.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!