STVARI MNOGO JASNIJE: Vraća se MILJENIK navijača!

Neminovno je da će u predstojećem prelaznom roku doći do velike čistke u Humskoj. Očekuje se odlazak velikog broja igrača, a poznato je i ko su glavne mete.

Do kraja jesenjeg dela sezone u domaćem prvenstvu ostalo je jako malo. Sprema se podvlačenje crte i pravljenje plana za zimski prelazni rok, a utisak je da će najviše posla od klubova iz gornjeg doma imati Partizan.

Aktuelni vicešampion i branilac trofeja u Kupu Srbije podbacio je ove jeseni na svim poljima, ali ostaje nada da će posle zimske pauze Partizan proleće dočekati u boljoj formi i sa pojačanjima koja bi mogla da pomognu ekipi da se uključi i borbu za titulu.

Nije tajna da se u Humskoj planira velika rekonstrukcija igračkog kadra. „Informer“ piše o imenima pa se tako spekuliše da će Partizan napustiti igrači sa malom minutažom kao što su Nemanja G. Miletić, Miroslav Vulićević, Bojan Ostojić, Gabrijel Enake ali i Zoran Tošić čija velika primanja predstavljaju balast za klupsku kasu.

Teško je očekivati da će na pomenutim igračima Partizan zaraditi, pa se zbog toga u Humskoj okreću prodaji Svetozara Markovića koja bi mogla da donese crno-belima između četiri i pet miliona evra. Ukoliko se ukaže prilika i Marko Janković će biti prodat, pa bi na taj način bio napravljen prostor za jačanje igračkog kadra.

Poznata je i prva meta crno-belih. Radi se o miljeniku navijača, momku koji je prvi angažovan od strane Ivice Ilieva. Brazilac Everton Luiz (30) nema željenu minutažu u Spalu, pa u Humskoj veruju da bi mogli da ga dobiju na pozajmicu sa pravom otkupa ugovora.

Problem prdstavlja to što je Everton želeo da se preseli u Seriju A svim srcem. Odbijao je unosnije ponude za njega i Partizan i praktično naterao čelnike vicešampiona Srbije da ga puste u Spal koji je za njegov transfer izdvojio 600.000 evra.

Zbog toga je nezahvalno prognozirati koliko je realno da Everton ponovo obuče crno-beli dres. Pored njega u Humskoj žele još jednog bivšeg igrača. U pitanju je levi bek Anderlehta Ivan Obradović koji je letos odbio transfer i zbog toga izbačen iz prvog tima.

Obradoviću ugovor ističe sledećeg leta pa će u Anderlehtu na zimu tražiti način da se rastanu sa bivšim fudbalerom Partizana koji neće biti laka meta za crno-bele.

Za svoj status u Partizanu ne moraju da brinu Vladimir Stojković, Nemanja R. Miletić, Mark Valijente, Danilo Pantić i Rikardo Gomeš, a svi ostali će tokom priprema morati da dokažu da zaslužuju mesto u prvom timu.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!