SVE JE JASNO: Zvezdi grupa SMRTI, Partizanu LAKŠI put!

Trinkijerijev i Tomićev tim od januara kreću u nove izazove

Košarkaši Zvezde i Partizan uspešno su prebrodili prvu fazu Evrokup takmičenja, sa treće pozicije u svojim grupama, s tim da je sastav Milana Tomića zabeležio dve pobede više od „večitog rivala“.

Kao što je poznato, plasman u narednu rundu obezbedila su četiri najbolja tima iz svake od četiri grupa, a poznati su i svi rivali naših predstavnika u narednoj fazi.

Partizan će u top 16 fazi na francuski Monako, litvanski Ritas i nemačku Albu, a Zvezda na španski duo Valensija i Unikaha, kao i na francuski Limož, koji je više nego ubedljivom pobedom nad Gdinjom overio četvrtu poziciju, ujedno eliminisao Tofaš iz trke.

Crveno-bele, dakle, u dvomečima sa tri nova rivala očekuju stari znanci poput bivšeg igrača Matijasa Lesora, eks kapitena Partizana Dragana Milosavljevića koji brane boje Unikahe, Dubljević i družina iz Valensije, ali i još jedan bivši igrač „večitog rivala“ Samardo Samuels iz Limoža.

Partizan će na Kikanovićev Monako koji je pokazao moć protiv Zvezde u „Pioniru“, tu je i odlična Alba sa Stefanom Penom (skor 7-3 u grupi) i uvek nezgodne Litvance, koji su zauzeli četvrtu poziciju u grupi sa učinkom 5-5.

Prve utakmice druge faze Evrokupa igraju se 2. januara, poslednje 6. februara, a dva najbolja tima plasiraće se u nokaut fazu.

Sastav grupa druge faze Evrokupa

Limož, Valensija, Unikaha, Crvena zvezda
Monako, ALBA Berlin, Partizan NIS, Ritas
ASVEL, Lokomotiva, Ulm, Fraport Skajliners
Uniks, Andora, Cedevita, Zenit

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!