TERZIĆ POTVRDIO: Zveza TROŠI zarađen NOVAC!

Na „Marakani“ je spuštena zavesa na najuspešniju kalendarsku godinu u poslednje skoro tri decenije

Za kraj godine, Fudbalski klub Crvena zvezda održao je sednicu Skupštine na kojoj je ozvaničen novi mandat aktuelnom predsedniku Svetozaru Mijailoviću, a bilo je govora o rezultatskim uspesima u „najboljoj godini posle Barija“, kako je to konstatovao direktor kluba Zvezdan Terzić.

Njegova glavna poruka delegatima i navijačima je da se klub neće uljuljkati posle velikih uspeha u protejle dve godine.

– Želeo bih da čestitam predsedniku Svetozaru Mijailoviću izbor na mesto predsednika i da mu poželim uspešan rad. Zahvlajujem se na lepim rečima i na priznanju, to nas obavezuje da još više radimo i da Crvena zvezda bude sve bolja i bolja. Imamo mnogo razloga za zadovoljstvo u ovoj godini. Istina je da je ovo najbolja godina koju smo imali od Barija do danas, na sportskom i infrastrukturnom planu. Ne treba da budemo skromni, imamo mnogo razloga da se pohvalimo – počeo je svoje izlaganje Terzić, pa nastavio sa istim nadahnućem:

– Iako svi znate kakve smo sportske uspehe ostvarili, iskoristiću priliku da podsetim sve na ono što je urađeno i, naravno, da se zahvalim onima koji su najzaslužniji, igračima na čelu sa fantastičnim šefom srtučnog štaba Vladanom Milojevićem. Ovu godinu smo počeli tako što smo posle 26 godina dočekali proleće u Evropi. Malo je nedostajalo da prođemo i tu prepreku, ali i pored toga imali smo sjajno proleće, dominantno smo u maju osvojili 29. titulu šampiona države

Liga šampiona je, naravno, zauzela posebno mesto u direktorovom govoru.

– Od početka smo igrali kvalifikacije za Ligu šampiona i po prvi put u istoriji ovog takmičenja neki klub je od prvog kruga ušao u grupnu fazu Lige šampiona. Utakmica sa Salcburgom je po svim ocenama zasluženo dobila epitet istorijske kada je ostvaren san generacija da Zvezda igra u društvu najboljih. Dan kasnije kada smo otišli na žreb posle kojeg nam nisu davali mnogo šansi, proglašeni smo za autsajedere od strane čitave fudbalske Evrope. Međutim, pokazali smo da Crvena zvezda ponovo izrasta u veliki klub i na meču sa Napolijem potvrdili smo da nikome neće biti lako na Marakani. Već utakmica sa Liverpulom je bila spektakl koji će se prepričavati decenijama. U jesenjem delu domaćeg prvenstva takođe smo dominirali i osvojili smo jesenju titulu sa 15 bodova prednosti u odnosu na večitog rivala, plasirali smo se u četvrtfinale Kupa Srbije i jasno stavili svima do znanja da nam je cilj da posle 12 godina Crvena zveda osvoji duplu krunu – istakao je Terzić.

Šampion Srbije nizao je uspehe na svim poljima.

– Kada je reč o poslovnim rezultatima često kažem da je sportski rezultat generator velikih prihoda. Kada se tome doda i izvanredna transfer politika koju smo imali dolazimo do ostvarenih rezultata. Želim da istaknem da 90 posto naših prihoda ostvarujemo iz inostranstva, potpuno legalno, stopostotno, kompletno preko računa. Na sve transakcije plaćamo porez po raznim obavezama. Tako smo samo u 2018. godini uplatili u budžet naše zemlje 6 miliona i 700 hiljada evra.

Sportski uspesi odrazili su se na prilive, a zarađeni novac i učešće u eliti je pokrenulo infrastukturna ulaganja.

– Mnogo novca smo iz tekućeg poslovanja izdvojili za infrastrukturne radove, planiramo da uradimo internat za našu Omladinsku školu, što je decenijski san. Kada je reč o prvom timu planiramo da uradimo mediko blok sa teretanom i još jedan teren sa veštačkom travom za naše fudbalere. Pregršt toga je urađeno na stadionu i oko njega, kao što su parking na istočnoj tribini, češljevi na ulazima koji zamenjuju ljudski faktor, stepenicce i plato za ulazak na severnu tribinu. Nastavićemo sa ulaganjem u infrastrukturu i naredne godine, pre svega predstoji nam rekonstrukcija zapadne tribine, nadam se da ćemo od marta krenuti sa radovima. U međuvremenu, raspisali smo konkurs za idejno rešenje za uređenje čitavog stadiona. Rok za predaju rešenja je do 31. januara. Formirana je komisija koja će odlučiti koje je najbolje rešenje, sa atletskom stazom i bez nje.

Generalni direktor Crvene zvezde istakao je značaj koji su imali njegovi najbliži saradnici na povratku kluba do elitnog društva.

– Crvena zvezda je ozbiljna mašina koja melje, koja ne dozvoljava opuštanje. Svesni smo očekivanja armije Zvezdinih navijača, znamo da smo podigli lestvicu i da smo sami sebi nametnuli nove obaveze u narednom periodu. Ovom prilikom bih se zahvalio svim svojim zaposlenima, najbližim saradnicima i prededniku Mijailoviću i počasnom predsedniku Džajiću, predsedniku Nadzornog odbora Draganu Miloševiću, sportskom direktoru Mitru Mrkeli, poslovnom direktoru Stefanu Pantoviću i finansijskom direktoru Marku Petroviću. Bez njihove pomoći sigurno ne bih mogao da uradim ništa od ovoga, to je fantastičan tim vrhunskih profesionalaca i stručnjaka i zalog za budućnost. Nadam se da ćemo u narednom periodu biti još bolji. Zahvalnost dugujem i sponzorima, koji su nas pratili na ovom putu, Telekom Srbiji, Rašku Markoviću koji je ovde prisutan kao i Gazpromu. Oni su nam bili dobar vetar u leđa. Zahvalio bih se i navijačima koji su nam bili dvanaesti igrač. Svi smo svedoci toga, bez ikakve kurtoazije, da je Crvena zveda jedan tim na našem stadionu uz svoju publiku, a drugi na strani, što pokazuje koliko su navijači važni za Crvenu zvezdu – rekao je Terzić.

Zvezda je ovom prilikom odala je počast i preminulim zvezdašima koji su ostavili značajan trag u klubu Božidaru Ceroviću, Goranu Bunjevčeviću, Dušanu Staji Nikoliću i Nemanji Mitiću.

Na mesto potpredsednika kluba, upražnjeno od smrti Božidara Cerovića, izabran je Milenko Kostić.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!