UEFA IM DALA KONAČNI USLOV: PSŽ MORA da uradi OVO ili leti iz Evrope!?

Jasno je koliko su u crvenom nakon što je UEFA razotkrila šemu plaćanja i sprečila dotok novca iz Katara kao prihod. Šta će klub učiniti?

Navodi L’Ekipa su bili tačni, iako se PSŽ ljutio, čak zabranio novinarima vodećeg francuskog lista da prisustviju konferencijama za štampu.

To je izazvalo revolt drugih medija, a L’Ekip nastavlja sa otkrićima.

Situacija je kristalno jasna, da bi izbegao izbacivanje iz Lige šampiona naredne sezone, PSŽ mora da nađe 90 miliona, i to bez drugih kazni koje bi mogle da ih sačekaju ako se utvrde neregularnosti oko transfera Nejmara ili Mbapea.

U ovom trenutku minus koji je mač nad glavom je 170 miliona, računa se da će od Lige šampiona prihod biti oko 80 miliona, prošle su zaradili samo 18.

Dakle, 90 miliona je minimum minimuma da se klub izvuče, što znači da mora da proda igrače.

Iz sadašnjeg tima, to znači da bi jedino odlazak Mbapea ili Nejmara značio pojas za spasavanje kluba i peglanje finansija.

Problem je nastao kada je UEFA samo 37% napumpanih ugovora od Katara, odnosno institucija i firmi pod patronatom države proglasila za legalne, što je značajno smanjilo prihode Parižana.

Klub takođe neće moći, a da ne poveća dug moći da dovede nikoga u januaru, igrači koji dolaze na leto, pominju se De Jong, ali i još nekoliko fudbalera poput Vejgla iz Dortmunda, Dukurea, Gajea iz Evertona bi ušli u obračun za narednu sezonu.

Sve to unosi nemir među navijače jer su svi zaobilazni putevi praktično blokirani od strane UEFA, pa se čini da će na kraju nekoga morati da žrtvuju, pre Nejmara nego Mbapea.

Naravno, ostali klubovi znaju kakva je situacija, PSŽ je već kažnjavan sa 60 miliona zbog kršenja FFP i jasno, ako ne ispeglaju knjige izbaciće ih iz Evrope što bi bila katastrofa za klub.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!