ZVEZDA MOŽE U ISTORIJU: „Samo“ POSTOJI jedan USLOV!?

Samo tri tima u istoriji Lige šampiona eliminisana su nakon što im je mreža ostala netaknuta u sva tri meča grupne faze na domaćem terenu.

Ugostila je Crvena zvezda ove jeseni Napoli i Liverpul, ali skup asova kakav će na teren „Marakane“ u utorak poslati trener Pari sen Žermena Tomas Tuhel, učenici Vladana Milojevića ipak još nisu videli.

Dovoljno je reći Nejmar i Kilijan Mbape, dvojica najskupljih fudbalera svih vremena, pa Edinson Kavani, Anhel Di Marija…

Napad je nesumnjivo jači deo ekipe francuskog prvaka, što potvrđuje podatak da ni na jednoj od 22 zvanične utakmice ove sezone – 17 pobeda, četiri remija i jedan poraz (3:2 u Liverpulu) – nisu propustili priliku da bar jednom zatresu mrežu rivala.

Međutim, odbrana Crvene zvezde se na domaćem terenu pokazala čvršćom od mnogih, kako ove, tako i prošle sezone, kada se takmičila u Ligi Evrope.

Protiv Napolija (0:0) su zaustavljeni Insinje, Milik, Kaljehon, Mertens i Hamšik, a protiv Liverpula (2:0) Salah, Mane, Staridž, Firmino i Origi.

Ako bi crveno-beli, čiji maksimalan domet u grupi C je treće mesto i plasman u „nokaut“ fazu Lige Evrope, postali prvi koji su ove sezone „poništili“ Nejmara, Mbapea i ostale, ušli bi u istoriju Lige šampiona kao tek četvrta ekipa koja je eliminisana iako u tri utakmice pred svojim navijačima nije primila nijedan gol.

Prema evidenciji objavljenoj u „Sportskom žurnalu“, to se do sada desilo samo Olimpijakosu 2004. (po 1:0 protiv Liverpula, Monaka i Deportiva), Lilu 2005. (1:0 protiv Mančester junajteda, po 0:0 sa Viljarealom i Benfikom) i Kopenhagenu 2016. godine (4:0 protiv Briža, po 0:0 sa Lesterom i Portom).

Parižanima će za plasman u osminu finala Lige šampiona „99 odsto“ biti dovoljan i remi u Beogradu, mada ne treba sumnjati da će ići na pobedu i pokušati da izbiju na prvo mesto.

Trenutno Napoli vodi sa devet bodova, PSŽ ima osam, Liverpul šest, a Zvezda četiri boda.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!