ZVEZDA OBARA REKORDE: Obišli CELU PLANETU!?

Pregršt duela koje je Crvena zvezda odigrala tokom jeseni uticalo je na pređenu kilometražu, pa je šampion Srbije u prethodnim mesecima prešao skoro polovinu obima planete Zemlje.

Crveno-beli su prvu stranicu ovosezonskog putopisa ispisali na evropskoj premijeri protiv Spartaksa, a put do Rige doneo je 1.374 kilometra na Zvezdinom daljinomeru.

Posle četiri domaćinstva četa Vladana Milojevića uputila se u Marijampolj, a grad u Litvaniji udaljen 1.148 kilometara od srpske prestonice ostaće upamćen kao prvo gostovanje ove jeseni sa kojeg je Zvezda donela ceo plen.

Jednako uspeha zvezdaši su imali i u Trnavi, do koje su prešli 454 kilometara i upravo gostovanje u Slovačkoj najbliže je od svih evropskih u godini na izmaku.

Kvalifikacije za dugo sanjanu elitu završili su u Salcburgu, a na putu do Austrije i istorije koja je u njoj ispisana dopisano je 660 kilometara.

Žreb za grunu fazu Lige šampiona doneo je gostovanje u tri fudbalska grada, a Pariz je predstavljao prvu od tri destinacije. „Grad svetlosti“ udaljen 1.446 kilometra ujedno je i drugi najudaljeniji do kojeg su crveno-beli putovali u protekloj polusezoni, a jedino udaljenije gostovanje bilo je upravo naredno, Liverpulu.

Kraj internacionalnog putopisa ozvaničen je gostovanjem podno Vezuva, a do Napulja su u Zvezdi dopisali 670 kilometara.

Ne treba zanemariti ni gostovanja po Srbiji, njih je bilo sedam, a na listi gradova koje su obišli nalaze se Kruševac, Šabac, Vranje, Niš, Subotica, Surdulica i Novi Sad dva puta, na mečeve sa Vojvodinom i Proleterom.

Najdalje putovanje u okvirima naše zemlje predstavljao je put u Vranje. Zvezda je do grada u kojem nikad ranije nije gostovala prešla 345 kilometra, četiri puta veću razdaljinu u odnosu na Šabac, najbliži grad u kojem je šampion Srbije vodio fudbalsku bitku ove jeseni (82 km).

Kad se podvuče crta, crveno-beli su gostovali u 15 gradova i na tom putu prešli 18.500 kilometara, dva i po manje od polovine obima planete.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!