ZVEZDINA FABRIKA POJAČANJA: On se VRAĆA!

Talentovani vezista dobiće šansu da se tokom pripremnog perioda nametne Vladanu Milojeviću

Igru Crvene zvezde tokom narednog perioda, veruju svi na Marakani i tokom narednih evropskih kvalifikacija, trebalo bi da kreira Marko Marin. Tu je i Lorenco Ebesilio za koga se smatra da u prvih šest meseci nije dostigao maksimalan potencijal. Priča se o dolascima Mirka Ivanića i Miloša Vulića, ali još jednog kreatora igre crveno-beli bi mogli da dobiju u sopstvenim redovima.

Letos ugovorena saradnja između srpskoligaša Grafičara i Crvene zvezde mogla bi da donese prvi plod u Ljutice Bogdana. Nije tajna da se u redovima Ljubičastih ozbiljno nametnuo Veljko Nikolić, ofanzivni vezista 1999. godine koji je, ne tako davno, doveden u omladinsku školu crveno-belih kao ozbiljan kapitalac.

Nešto slabija građa, odnosno nedostatak fizike, naterale su čelne ljude Crvene zvezde da nekadašnjeg omladinskog reprezentativca Srbije pošalju u Grafičar, kako bi se aklimatizovao na zahteve seniorskog fudbala. U Srpskoj ligi je izdominirao. Postigao je deset golova u dresu Grafičara, imao i osam asistencija. Doživeo je peh u finišu sezone kada je na jednom meču doživeo povredu skočnog zgloba. Morao je da nosi ortopedsku čizmu i da se posveti terpaija. Međutim, na Marakani su Veljka Nikolića pikirali kao igrača koji će dobiti šansu.
„On je imao odličnu jesen. Igrao je dobro, trudio se. Talentovan je igrač kome je bilo potrebno vreme da se privikne na zahteve seniorskog fudbala. Prava je šteta što je doživeo povredu, ali… Ako bude spreman, a ne sumnjamo da hoće, sigurno će putovati na pripreme“, poručio je u razgovoru za naš portal Mitar Mrkela.

Kada se pričalo o Zvezdinoj „klasi 1999“ pored Dejana Joveljića i prodatog Luke Ilića najviše je potenciran upravo Veljko Nikolić. Zvezdin direktorski dvojac, Terzić i Mrkela, ima samo reči hvale kada se povede reč o talentu i potencijalnim mogućnostima ovog momka iz Padinske skele. Apotrofira se njegova primenjiva tehnika koju traže skauti brojnih evropskih klubova.

Pred Nikolićem je ključni period karijere.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!