BOKSERSKI ŠAMPION IZ FRANCUSKE: Golim rukama prebio policajca sa stitom i pendrekom(VIDEO)

„Ciganin iz Mesija“ priveden u pratnji advokata

Francuska policija saopštila je da je u ponedeljak uhapsila čoveka koji je tokom protesta „Žutih prsluka“ u Parizu goloruk kidisao na nekoliko policajaca zbog čega je postao hit na društvenim mrežama.

Po načinu na koji je stajao u gardu i zadavao udarce policajcima, bilo je jasno da se radi o dobro utreniranom borcu, a potvrda je stigla od francuskih medija koji su objavili njegov identitet: reč je o bivšem bokserskom šampionu Francuske Kristofu Detingeru (37).

U borilačkom svetu poznat je po nadimku „Ciganin iz Mesija“, po mestu južno od Pariza.

Profesionalno se bavio boksom do 2013. godine, u karijeri je zabeležio 18 pobeda, od toga 7 nokautom, četiri poraza i jedan nerešen ishod, sve u kruzer kategoriji.

Posle profi karijere, uhlebljenje je našao u birokratiji. Lokalni mediji pišu da je zaposlen u upravi opštine Eson južno od Pariza.

On je u ponedeljak, u pratnji svog advokata, priveden u policiju, a vest o hapšenju boksera potvrdio je Ministar unutrašnjih psolova Francuske Kristof Kastanjer.

Detingerov sukob sa policijom obišao je svet, posebno upečatljiva bila je serija udaraca kojom je uzdrmao od glave do pete opremljenog policajca, kome ni pendrek, ni kaciga ni štit nisu pomogli da izbegne batine.

U naletu, Detinger je oborio i drugog policajca, čije su kolege tek upotrebom suzavca odbili napad tabadžije.

Na njegovu žalost, identifikovan je gotovo istog trenutka, uskoro će na sud, a verovatno ga čeka i zatvorska kazna zbog napada na službeno lice. Za utehu mu ostaje da je pobrao simpatije velikog broja ljudi zbog svog prkosnog stava prema „Makronovoj represiji“.

Pogledajte i jednu od borbi jednog od junaka protesta koje je imao u ringu.