DEGENEK: Ovo su opcije gde može nastaviti karijeru!

Sportski direktor Al Hilala je u Dubaiju

Razmišljanje Miloša Degeneka se u ovom momentu može podvesti pod sledeće: Da osvojim prvo trofej s reprezentacijom Australije, pa ću onda razmišljati u kom ću klubu nastaviti karijeru.

Kao što našu javnost zanima odluka štopera Crvene zvezde, tako i medije iz Australije interesuje ista tematika. Opkolili su Degeneka na Azijskom kupu, pokušali su da izvuku neke informacije oko mogućeg prelaska u Al Hilal.

Zaista je to tema broj jedan u štabu reprezentacije Sokerosa, a Degenek je izašao u susret novinarima, dao izjavu i rekao da ne razmišlja o tim stvarima jer je s reprezentacijom i njoj je maksimalno posvećen.

Da nije tu gde jeste, bavio bi se tom tematikom koja bi mogla značajno finansijski da ga obezbedi.
„Da sam u ovom momentu kod kuće ili u klubu, brinuo bih oko toga šta ću da uradim. Ali, trenutno sam s reprezentacijom. Ovde sam da osvojim trofej – moj prvi veliki trofej s reprezentacijom – i nisam fokusiran na stvari oko kluba i na to gde ću igrati“, rekao je Degenek.

Da li je Degenek doneo odluku? To je pitanje od milion dolara.
„Ne znam. Videću posle turnira šta će se dogoditi. Da budem iskren, nisam fokusiran na to uopšte“, rekao je Degenek.

Kada smo kod Azijskog kupa, Australija je počela takmičenje jako loše pošto je poražena od Jordana u prvom meču s 0:1. Posle tog meča pritisak na reprezentaciju Sokerosa raste, pojavljuju se različiti komentari na društvenim mrežama, a štoper Zvezde kaže da ga to ne dotiče previše.
„Nikada u životu nisam obraćao pažnju na to šta ljudi oko mene pričaju zato što mi to nije važno. Za mene je najvažnije šta kaže moja porodica“, rekao je Degenek.

Možda je Degenek posvećen reprezentaciji i ne razmišlja previše oko nastavka karijere, ali Al Hilal ne miruje.

Poslednje informacije kažu da je sportski direktor kluba iz Saudijske Arabije trenutno u Dubaiju u nameri ili da zaključi transfer Degeneka, ili da mu ponudi neke nove uslove ako fudbaler Zvezde nije pristao na one prve.

Takođe, Degenek se 1. januara pojavio na Tviteru na snimku na kom se vidi kako je otišao u šoping sa Jaserom Al Šahranijem, fudbalerom Al Hilala. Navodno se tog dana Degenek sreo i sa predstavnicima Al Hilala i razgovarao o transferu, pisali su australijski mediji.

Podsetimo, Prema saznanjima MOZZART Sporta lider prvenstva Saudijske Arabije spremio je trogodišnji ugovor Milošu Degeneku. Al Hilal je spreman da mu ponudi godišnju platu od dva miliona evra.

Koliko su Arapi uporni u nameri da dovedu Degeneka ilustruje sledeći podatak. Spremni su da u kasu Crvene zvezde ubace 3.600.000 miliona evra, dakle da za 600.000 probiju klazulu o obaveznoj slobodi reprezentativca Australije.

U slučaju da se to desi Degenek bi postao jedna od najisplatljvijih Zvezdinih investicija u poslednje vreme. Nekadašnji član Minhena 1860 stigao je letos na Marakanu za obeštećenje od 200.000 evra. Dakle, za 18 puta manju cifru od potencijalnog obeštećenja iz Arabije.

Podsetimo da je svoje mišljenje o statusu Degeneka izneo i selektor Autralije Grejem Arnold, a o tome više čitajte OVDE.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!