DRUGI VOLE SNEG, ON NE: Fudbaler Partizana NE PODNOSI sneg!

Priključio se najbolji strelac Partizana pripremama ekipe, ali ga je u Beogradu sačekalo neprijatno iznenađenje.

Videlo se u poslednjem prvenstvenom meču FK Partizan u 2018. godini da se Rikardo Gomeš ne snalazi u zimskim uslovima. Na poluvremenu utakmice sa Mačvom ostao je u svlačionici, a po povratku u Beograd ponovo ga je sačekala „zimska idila“.

„Moram priznati da mi je veoma teško, jer se prvi put susrećem sa snegom na terenu, ali se navikavam polako. Drugi igrači su na to navikli i naučeni su od malena na takve uslove treninga i utakmica, a ja do sada nisam imao priliku da se sretnem sa ovom vrstom zimskih čarolija“, uz osmeh konstatuje Rikardo.

Sneg koji ga je sačekao u Beogradu podsetio ga je na 14. decembar prošle godine.

„Mislim da ću zauvek pamtiti poslednju utakmicu u prvenstvu koja je ličila na začarani grad u Humskoj, a ne na fudbalski teren. Sviđa mi se veoma Beograd, ljudi su ljubazni, prate fudbal i prepoznaju me kada se negde pojavim. Eto, jedino što mi malo smeta je niska temperatura, ali i to će proći“, dodaje Rikardo.

Ne čudi što Rikardu ne odgovaraju zimski uslovi rada. Do pre nekoliko dana boravio je sa porodicom na Zelenortskim ostrvima gde su temperature daleko veće nego u Srbiji.

„Praznike sam proveo sa porodicom na Zelenortskim ostrvima i zaista mi je prijalo posle zavejanog grada. Video sam se sa prijateljima, odigrali smo i neke humanitarne utakmice i jednostavno skrenuli misli od svakodnevnice. Oni su ostali sada u Portugalu, ali će se ubrzo pridružiti, pošto je ovo period kada imamo po dva treninga dnevno, čitav dan provodimo u centru i onda je lakše da budu van Beograda“, zaključio je Rikardo.

Rikardo Gomeš imao je jako dobru polusezonu u klubu iz Humske. Postigao je 10 prvenstvenih golova i trenutno deli drugo mesto na listi najboljih strelaca Super lige sa El Fardu Benom.

Ako mu je za utehu, crno-beli neće još dugo trenirati u Beogradu jer ih za desetak dana čeka odlazak u Antaliju na centralni deo priprema.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!