EVROPA U TRANSU: Reprezentativac Srbije odigrao utakmicu KARIJERE!

Rekord karijere srpskog reprezentativca

Kako utakmice prolaze, tako Nikola Milutinov postaje sve veći i važniji faktor Olimpijakosove igre! Srpski reprezentativac nesumnjivo igra najbolju sezonu svoje karijere i možemo samo s velikim oduševljenjem da posmatramo kako Dejvid Blat formira još jednog asa za budućnost nacionalnog tima.

Nikola Milutinov je odigrao najbolju utakmicu dosadašnje karijere i ove večeri zgromio Panatinaikos! Kakva rola nekadašnjeg igrača Partizana – 18 poena (5/8 za dva, 8/10 slobodna bacanja), plus rekordnih 18 skokova, jedna asistencija, čak 11 iznuđenih prekršaja i nijedan načinjen, te samo jedna izgubljena lopta, za totalni indeks – 41 i još jedan rekord! Na terenu je proveo tačno 30 minuta. Zanimljivo, sa ovih 18 skokova Nikola Milutinov postavio je i klupski rekord po broju uhvaćenih lopti – za jednu više od legendarnog Dina Rađe, koji je za crveno-bele nastupao u sezoni 2000/01.

Veče koje će pamtiti atinski velikani, poznavaoci košarkaških prilika u Evropi, pogotovo u Grčkoj, a možda i prelomni trenutak za momka koji je pre samo nekoliko dana napunio 24 godine! Otkako je ova sezona počela Milutinov konstantno podiže formu, ali je večeras doveo Dvoranu mira i prijateljstva do usijanja! Briljirao je protiv najljućeg takmaca, istorijskog protivnika i oduševio apsolutno sve, a pogotovo legendarnog Dušana Dudu Ivkovića, koji je iz prvog reda ispratio bravure svog mladog sunarodnika – 79:65 (16:14, 25:11, 18:15, 20:25).

Olimpijakos se večeras poigrao s Panatinaikosom Rika Pitina. Legendarni trener američkih koledža imaće još mnogo posla pred sobom, jer ovo što je Panatinaikos uradio večeras ništa ne valja. Iako je u ovakvom okršaju velikana nemoguće reći da se bilo šta rešilo bar pre završnih pet minuta, Olimpijakos je pobedu upisao već u najranijoj fazi treće deonice, kada je rezultat na semaforu iznosio 49:29! Panatinaikos je samo zahvaljujući opuštanju domaćina uspeo da sačuva obraz i dođe do nešto blažeg poraza, a činilo se da su pirejski crveno-beli mogli da sravne Zelene sa zemljom, samo da su hteli. Toliko su gosti loše izgledali na parketu…

Milutinova večeras niko nije mogao da sačuva. Stefon Lazme, Džejms Gist i Jorgos Papajanis su se u nekim momentima smenjivali, ali ih je Milutinov sve strpao u džep i delio im košarkaške lekcije! Uz njega odličan je bio i Janis Strelnijeks sa 18 poena (4/5 za tri), dok je Kostas Papanikolau odigrao sveukupno sjajnu utakmicu sa 12 poena, pet skokova, četiri ukradene lopte, tri asistencije, ali i četiri izgubljena poseda. Kod gostiju na nivou jedino je bio Nik Kalates sa 13 poena, mada uz loše procente (2/6 za dva, 3/7 za tri), te sedam asistencija i četiri izgubljene lopte. Uz njega jedino je Lukas Lekavičijus bio dvocifren sa 10 poena.

EVROLIGA – 16. KOLO

Četvrtak

Efes – Bajern 92:77
/Micić 20 – Lučić 14/

Armani – Budućnost 111:94
/Micov 20 – Bitadze 23/

Real Madrid – Makabi 91:79
/Ajon 18 – Rol 23/

Gran Kanarija – Himki 70:99
/Erikson 14 – Dženkins 18/

Petak

Fenerbahče – Baskonija 96:87
/Meli 19 – Šilds 22/

Žalgiris – CSKA Moskva 79:84
/Dejvis 19 – Heket, Klajburn 19/

Olimpijakos – Panatinaikos 79:65
/Milutinov 18 – Kalates 13/

21.00: (1,07) Barselona (25,0) Darušafaka (8,50)

*** kvote su podložne promenama

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!